Debatten.

I kveld klokka 2130 begynner debatten på NRK 1. Der skal de snakke om hvordan de eldre skal få omsorg i framtiden. Etter å ha sett mange innslag på nyhetene får jeg inntrykk av at mange gamle lider på grunn av dårlig bemanning. Jeg syns det burde være unødvendig i Norge som har over 9000 milliarder på bok. I framtiden burde politikerne prioritere å ta vare på de som har vært med på å bygge landet. Men det må være en kombinasjon av mere penger og frivillige. Spesielt ungdom, det kan gi ungdom verdifull erfaring. 

Dagen i dag

Jeg begynte dagen med å oppdatere meg på nyhetene mens jeg spiste frokost og drakk min obligatoriske kaffekopp. Etter frokost dro jeg på butikken. I dag ville jeg prøve noe nytt og kjøpte hvitløksbaguetter og sjokoladepudding. Laks og hvitløksbaguetter var fantastisk, sjokoladepudding fikk jeg ikke plass til. Får prøve den i morgen. Etter middag slappet jeg av. Og etter tre dager inne tok jeg meg en biltur til Evenes, der ble det bolle å kaffe. Satt å så på bilene som kjørte forbi. Nå skal jeg ha Nutrison før jeg legger meg. 

Innedag.

Jeg har vært forkjølet i helga, valgte å være inne i dag og se på nyheter i formiddag. Og i kveld har jeg sett på fotballkamp, Odd mot Sarpsborg 08. Godt å være nøytral sånn at jeg slipper å være så engasjert og søkksvett. Snart skal jeg se på farmen. Håper vi slipper for mye intriger i år. Jeg ønsker alle mine følgere en fin kveld.

Tema: Fysioterapi

Jeg ønsker å sette fokus på fysioterapi for oss med kroniske tilstander. Jeg har i nærmere et år stått på venteliste hos ETS fysioterapi men får ikke tilbud om behandling der. Har forstått det slik at de kun tar inn mennesker med sykemelding fra jobb. Dette fordi de skal raskt ut i jobb igjen. Forstår dette, men skulle ønske at jeg og andre med kroniske tilstander skulle få slippe til. Har legeerklæring fra fastlege og i fra spesialist fra Rikshospitalet om at jeg har behov for minst 3 behandlinger i uken, nå har jeg bare en time i uka. Er mulig at det er slik i flere kommuner og ikke bare i Skånland kommune. Det burde ikke være slik

 

 

 

Tromsø tur


I går var jeg en tur i Tromsø for å øke dosen på Baklofenpumpen. Pumpen jeg har er operert inn under huden på høyre siden av magen. Fra den går det en tynn slange som også går under huden og bak i ryggmargen. Pumpen er fylt med medisinen Baklofen og drives av et batteri som varer ca 7-8 år. Gjennom hele døgnet tilfører den Baklofen til min kropp for å dempe spasmene eller krampene som jeg har i mine muskler.

 

Debatten.

I kveld klokka 2130 vil jeg se på partilederdebatten. Da håper jeg at jeg får høre hva politikerne er enige om. Jeg begynner å bli lei av alt kranglinga og jeg skulle ønske politikerne kunne samarbeide for å gjøre hverdagen til de svake i samfunnet enklere, og slutte å snakke om Listhaug hele tida. 

Narviktur

På lørdag kjørte jeg en tur til Narvik for å handle diverse ting. Etter handlingen, dro jeg til Peppes Pizza på amfi Narvik. Der er det god mat, spesielt rømmedressing. Jeg brukte som vanlig lang tid på å spise, og mens jeg spiste stengte resten av sentret. Da jeg skulle dra kunne jeg ikke bruke hovedinngangen  som jeg må bruke for å komme inn på Peppes, pga av stolen. Betjeningen ble fortvilt og prøvde å hjelpe meg og ringte vaktselskapet, men de TOK IKKE telefonen. Det hele endte med at senterleder  måtte komme ordne opp å slippe meg ut. Jeg ventet over en time. Her er et bilde fra turen, stor takk til Peppes.

Senterleder bør  snarest få til en ordning der rullestolbrukere kan besøke Peppes etter kl 18.00. 

Ny gapahuk

 i går kjørte jeg en tur med stolen til den nye gapahuken som kommunen har bygd med bidrag fra røde kors og andre. De har laget en flott båtplass , der jeg kan lage bål kaffe og grille.det synes jeg er bra, ble veldig flott, og det motiverer meg til å komme meg ut. Det var litt vanskelig å komme inn på grunn av løs grus foran inngangen. Men det blir sikkert bedre når de er ferdig.