Midt i smørøyet


Hei.
I går formiddag kjørte vi en tur til Bardufoss i et strålende solskinn til jeg kom til Gratangsfjellet der det var snø byger. Ved Fossbakken ble vi stoppet av militærpoliti som informerte om at det var mye militær trafikk på veiene mot Bardufoss.Siden jeg hadde flagget til panserbataljonen liggende synlig i frontruta lurte damen fra militærpolitiet om vi var med på øvelsen.Det var mye trafikk og mange beltevogner i aksjon.CV90 panservogner sto på begge sider. Jeg stoppet på Setermoen og fylte opp tanken på bilen for diesel kostet 20 kroner literen.Etter det gikk ferden videre til Heggelia der jeg spiste pizza for den er god der. Jeg synes det er bra at de øver på å forsvare Norge og demokratiet som en viss mann hater.

Fine dager i helga

<img src="https://cdn.blogg.no/content/uploads/sites/453/2022/03/13200942/received_689681152251341-1-1200×900.jpeg" alt="" width="1200" height="900″ class=”alignnone size-large wp-image-2966″ />
Hei
Jeg har hatt noen fine dager i det fine været.I går kjørte jeg og pappa til Bardufoss og var en tur nedenom Målselvfossen for jeg hadde hørt rykte om at de leide ut området til amerikanske soldater. Vi stoppet en liten stund ved Øse både oppover og nedover.Fjellene er fine der. Var så fine farger i går der bak fjellene. Da vi kjørte til Bjerkvik på tur nordover var hele Herjangen full av folk som var ute på ski for å nyte solen vi hadde i går. I dag hadde vi også sol som varmet enda mere i dag.Så jeg kjørte en tur med terreng rullestolen i nærmiljøet. Kjørte ned til utkikkspunktet på Skjærran for der var det snøfritt og varmt.Det er en fin plass som jeg undrer meg over at ikke kommunen ordner noe for alle der. Det kunne ha vært et fint grønt areal der med benker, men det er kanskje ikke kommune som eier det området.Alt i alt en fin helg.

En rar tid

Hei.
For en uke siden begynte det en krig i Ukraina og jeg har fulgt med hver dag i flere media.Jeg synes at det er forferdelig det som skjer inne i Ukraina nå og de siste dagene.Jeg tenker spesielt på de som har en funksjonshemming og på hvordan det går med de når det kriges i landet deres.Det er det ingen media som tar opp på på nyhetene og jeg tenker på hvor vanskelig de har det med å flykte fra Ukraina. Dette gjelder barn og eldre også.Når jeg hører at de bomber et sykehus og en barnehage får jeg ondt inne i meg. Nå som ting utvikler seg raskt og språket fra Russland har blitt tøffere så blir jeg usikker. Nå som Putin har truet med atomkrig mot vesten tenker jeg på hva som vil skje med oss dersom Russland angriper Norge. Tenker spesielt på om hva som vil skje med meg og andre med funksjonsnedsettelse dersom vi må evakuere til en tryggere plass og om det finnes noen planer for dette i for eksempel i kriseplaner til kommunene. Dette hadde vært godt og vite. Tror det er mange i min situasjon som tenker det samme. Jeg tror og håper at det ikke blir noen krig her men hva om.