Varierende helg

Hei

Denne helgen har vært preget av mye regn og vind. Jeg kjenner jeg blir litt værsyk når det er lavtrykk, men jeg kom meg en tur til Bogen i går. Der hadde jeg planer om å spise på kroen, men det ganske mange der å spiste så jeg droppet det. Kjøpte i stedet distriktets beste burger som jeg spiste da jeg kom hjem. Det regnet mye på turen, men det gikk greit å kjøre. Lørdagskvelden var det sesongpremiere på alle mot en. Det er et artig program, men det er vanskelig å gjette rett på alle oppgaver som presenteres der. Til programmet hadde jeg som vanlig ostepop og dipp. I dag har jeg endelig tatt i bruk min nye rullestol, men det det føles uvant. Jeg må nok prøve den en stund, slik at kroppen min blir vant til den. Ellers har jeg fulgt med på ski VM og vil gratulere kombinert løperne med gull i dag.

Utfordrende drittvær

Hei

I ettermiddag dro jeg ut på tur i lag med min fritids kontakt. Vi skulle kjøre til Bjerkvik for å ta en kaffe. På vei hjem igjen så regnet det så kraftig at det var mye vann i veibanen i tillegg til alt smeltevannet. Selv om jeg har en stor og høy bil så sprutet det godt fra møtende trafikk. Det var også folk ute med gravemaskiner for å lede vannet bort. Selv hadde jeg en fin tur med god sjåfør og hyggelig selskap og jeg er så glad for at jeg har fritids kontakt som kan ta meg med på tur.

 

Fin helg med et høydepunkt i går kveld

Hei

I helgen har jeg kommet meg litt bort. I går kjørte jeg og personalet en tur til Harstad for å handle noe jeg trengte. Selv om jeg har fått den første vaksine dosen så har jeg fortsatt litt korona angst, så jeg ble ikke med inn på butikken. Etter jeg var kommet tilbake fra bytur så var det duket for en kveld med MGP finale på NRK. Det var en del bra låter som skilte seg ut, men bare en jeg har har heiet på hele tiden. Nemlig låten til TIX Ut av mørket som ble gjort om til engelsk med tittelen Fallen Angel.  Den sangen traff noe i meg. Han sa noe under showet som jeg har brukt som motto i flere år. Enten så går det bra eller så går det over. Som jeg tolker budskapet finnes det alltid en vei ut av mørket. Gratulerer TIX. I dag ble det en tur til Bjerkvik i kuling. Det rev og slet i bilen både på tur dit og i Bjerkvik. Etterhvert kom snøen som gjorde sikten dårlig på tur tilbake. Jeg synes det er litt spennende med ruskevær så lenge det ikke går utover sikkerheten.

 

 

Magisk kveld etter lang dag med utprøving av rullestol

Hei.

I går etter flere timer med prøving og klargjøring av min nye rullestol var jeg ganske sliten. Den er enda ikke helt ferdig. Da var det godt å få en tur ut i lag med pappa, for å kanskje få oppleve nordlyset på Gratangsfjellet. Da vi kom opp dit etter en liten stopp i Bjerkvik fikk vi se et flott nordlys. Det var helt magisk å få oppleve  nordlyset med de flotte fjellene i bakgrunnen. Den hvite snøen der oppe i lyset fra ny månen skapete en helt spesiell stemning. Jeg er heldig som får en slik opplevelse uten om det vanlige.

Uvanlig rolig helg

Hei

På torsdag fikk jeg som jeg skrev tidligere, at jeg fikk den første dosen med covid 19 vaksine. Jeg merket ingen bivirkninger før på fredag, men i går var jeg skikkelig slapp og ondt i hodet. I tillegg følte jeg meg ganske varm. Jeg har hørt og lest at det ikke er uvanlig med symptomer som feber, hodepine, leddsmerter og kvalme etter vaksinen er satt. Jeg tenkte at dette et noe kroppen må igjennom for å skape antistoffer mot viruset. Siden jeg ikke følte meg i form så da ble det inne dag i går. Det var heldigvis mye sport på tv og så laget en fra personalet hjemmelaget pizza som smakte veldig godt. Lørdagskvelden så jeg på MGP og koste meg med ostepop og dipp. I dag følte jeg meg mye bedre, så på dagen trillet jeg en tur ut i nærområdet med rullestolen for få frisk luft. Det var opphold i snøbygene da jeg var ute og det var flaks for det har snødd en del i det siste. Det er bra av og til å la bilen stå,og heller bruke nærområdet til tur. Jeg merker at det er blitt lengre lyst ute og det er godt at det blir lyser for hver dag.

En ventetid er snart over

Hei

Siden 12 mars i 2020:da landet ble stengt ned er det mange som har ventet på en vaksine. Helsemyndighetene har jobbet for å motivere befolkningen til å holde ut tiltakene ved å snakke om at snart er vaksinen klar. Når flere og flere fremover blir vaksinert så tenker jeg at myndighetene etterhvert kan lette på tiltakene. Slik at fler og fler kan leve mer normalt. Selv har jeg fulgt alle restriksjoner og passet på at alle smittevern regler rundt meg har vært fulgt. Det er til tider slitsomt. Nå ser jeg lyset i tunnelen for første gang siden 12 mars. I går ettermiddag fikk jeg min første dose med Covid 19 vaksine. Jeg fikk den her jeg bor og det gikk fint. Jeg er bare litt øm der jeg er blitt stukket og det eneste jeg har merket er at jeg føler meg litt varm. Det betyr vel bare at kroppen jobber for å lage antistoffer. Den neste dosen skal jeg få om ca 3 uker. Jeg gleder meg til å kunne få en klem av mine nærmeste og venner uten å være redd for å bli smittet.

 

 

Forsinket av været

Hei

I forrige uke hadde jeg besøk fra permobil som skulle tilpasse min nye rullestol. Etter at de hadde vært her så tok de stolen med seg til Tromsø for å gjøre de siste justeringer. Men det spørs om de er helt ferdig da jeg må prøve den på nytt for å se om tilpassingen er tilstrekkelig.I dag ventet jeg på at de skulle komme hit til meg med min nye stol, men litt ut på dagen fikk jeg beskjed om at de hadde gjort vendereis på grunn av dårlig vær og snøstorm. Håper de kan komme i morgen hvis været tillater det. Ja ja den som venter☺

 

 

Energi fra sola i helga

Hei

I helga har jeg vært ute på biltur både til Bjerkvik og Harstad. På lørdag dro jeg til Bjerkvik og da lyste sola gjennom skylaget og videre inn gjennom bilvinduet. Det var deilig å få sola i øynene ordentlig for første gang. Noe som vitner om at vi går mot lysere og lysere tider og etterhvert varmere utover vinteren. Jeg ser frem til påske selv om vi snart er i midten av februar. Jeg gleder meg også til å være mere ute fremover når det blir varmere. I går dro jeg til Trondenes og parkerte ved kirken. Der åpnet jeg sidedøren slik at jeg kunne puste frisk luft og høre bølgene fra havet slå mot land. Det har en beroligende effekt på meg. I skrivende stund ser jeg ut på den fine nye snøen som endelig har kommet og lagt seg på verandaen min. Den har min far måkket for meg for første gang i år for vi har jo ikke hatt snø før nå.

Ut for å se på Nordlyset

Hei

I går kveld kjørte jeg og pappa en tur til Bogen for å kjøpe oss en kopp kaffe som vi skulle ta med oss videre. Jeg hadde fått med meg at det kanskje skulle være mulig å se nordlyset og det fikk jeg se. Jeg så det hele veien til Bogen og videre til Evenestangen der vi skulle kose oss med kaffe og noe å bite i. Da vi kom til Steinkirken og bort fra forurensing fra kunstig lys så var det et flott nordlys som dekket himmelen. Jeg er glad for at jeg fikk se det med egne øyne for det er så fint.

 

 

Første utprøving

 

Hei

Som jeg skrev tidligere, har jeg fått meg en ny rullestol. Den har jeg ventet lenge på, men i går så kom det 2 fra Permobil for å se hva som måtte gjøres av tilpasninger. Jeg måtte opp i den nye rullestolen flere ganger for de skar og ordnet til ryggputen slik at jeg skal få best mulig støtte til nakke og rygg. Jeg er imponert over alle de nye mulighetene stolen gir, blant annet at sitte delen kan heises opp slik at jeg kan se folk i øynene og at de ikke hele tiden skal måtte bøye seg ned for å snakke med meg. Siden det måtte flere tilpasninger til så måtte de ta den med seg for å gjøre dette på eget verksted. Så nå er det bare å vente til den kommer tilbake.