Litt lengre tur en planlagt i dag

Hei

I dag hadde hadde jeg tenkt meg en tur til bogen å se om det skjer noe med Cold response enda. For som jeg har skrevet mange ganger før så er jeg interessert i forsvaret av Norge og øvelse. Når jeg var kommet til Bogen så hørte jeg på radioen at det skulle være militærtransport fra Narvik mot Bjerkvik. Da bestemte jeg meg for å kjøre til Narvik for som jeg selv seier for å drive med ( militær spotting). Det var lite å se på strekningen i kveld. Håper på bedre lykke neste uke da jeg legger i veg nordover igjen. Har som jeg skrev tidligere søkt Brigade Nord om å få tillatelse til å møte soldater eller panserbataljonen for å skrive et blogginnlegg om øvelsen ,men jeg har ikke fått svar enda.

Nordnorsk humor på sitt beste

Hei

Jeg har lenge vært fan av Trine Lise Olsen som kan lage humor av vanskelige tema, så i kveld har jeg vært på kulturhuset på forestillingen Den lille stemmen. Jeg likte den måten hun formidlet budskapet sitt på. Det er mange som har en liten eller stor stemme inne i hodet som forteller de at de er stygge eller dumme som ikke får ting til og det klarte Trine Lise å vise med hele seg under forstillingen. Det var til tider stor stemning og mye latter. Terningkast 5 fra meg.

Nakkeproblem

Hei

Jeg har hatt en del ondt i nakken en stund og det gjør jeg oftere har hodepine. Det er også spenninger i nakkemusklene som jobber ukontrollert bakover. Det som er utfordringen er å finne rett nakkestøtte som passer til stolen og styringen av den. Det har lenge vært snakket om å bytte den ut med en annen for å gjøre det bedre i hverdagen, men jeg har vegret meg litt fordi jeg bekymret meg for at den nye ikke skulle passe sammen med styreenheten som jeg er avhengig av. I dag snakket personalet med hjelpemiddelsentralen for å hør om bytte, men det var ingen som kunne svare i dag.

Ny interesse

Hei

Jeg har nesten hele livet hatt interesse for alle type båter. I går fant jeg ut at det er en side som heter hav trafikk og som viser båttrafikk over hele verden. Jeg synes det er mest interessant å følge med båttrafikk i nord Norge og hvilke båter som seiler forbi. Min interesse for båter startet da jeg var på besøk som ung gutt hos min mormor og morfar som den gang bodde deler av året på øya Kjøtta. Jeg var flere ganger med på fisketur der ute og jeg husker at min morfar hadde en gammel slepebåt i jern.

Langtur tar på kropp og sjel.

Hei.

Tidlig i går morges sto jeg opp kl 0700 for å gjøre meg klar for å kjøre den 27 mil lange veien til Unn Tromsø for ny Botox behandling av hendene mine. Det noe jeg gjør for å ha mindre spasmer i hendene og det virker bra. Kjøringen tok litt tid da det var utfordrende med vinterføre og snøfokk. Det jeg liker med slike turer, er at jeg har mange timer sammen med personalet, er at jeg gjør dette i lag med de. Vanligvis når jeg er hjemme stikker de bare innom når jeg har behov for hjelp. Resten av turen gikk bra, både frem og tilbake. I dag har jeg har jeg ikke gjort så mye for bakdelen med slike langturer er at jeg føler meg sliten og tom for energi. Det blir lettere neste gang jeg skal til Tromsø for da er det vår og bare veier.

Kommunestyrene må overstyres av sentrale myndigheter i spørmål om BPA

Hei

I går kveld fulgte jeg med på debatten på NRK som som handlet om funksjonshemmedes rettigheter til et verdig liv gjennom ordningen brukerstyrt personlig assistent. Jeg vil begynne med å rette en stor takk til Hannah Lunden er med på å kjøre en så viktig sak mot staten. I går under debatten kom det frem at kommunene har fått tilskudd på en halv milliard kroner som skulle gå til BPA. Har de blitt brukt rett? Tydeligvis ikke da det er mange fortsatt får avslag eller blir avspist med for få timer i døgnet. Jeg mener at kommunepolitikerne er inhabile da de også må ta hensyn til den øvrige økonomien i kommunen. Jeg synes helsedepartementet må inn å styre på lokalnivå i de ulike kommunene som er til hinder for en god BPA ordning slik Gjerstad kommune er. Det at Inger Løite i Gjerstad kommune mente at hjemmesykepleien skulle være tilstrekkelig for å ivareta Hanna Lunden på natt synes jeg ikke noe om da jeg selv har erfaring med hvor sårbart dette er, og jeg er enig i at i Hannah har takket nei til dette. Jeg tenker at Norge må ta innover seg at de bryter likeverd og rettigheter til mennesker med funksjonsnedsettelse hver dag. Til Hannah og andre som kjemper mot stat og kommune, jeg håper dere vinner frem slik at vi alle får en bedre tilværelse og kan bidra i samfunnet.

En søknad litt utenom det vanlige.

Hei.

Jeg har skrevet en del om at jeg er veldig interessert forsvaret og er engasjert i forsvaret av Nord-Norge tidligere på bloggen min. Nå holdes det snart en øvelse her i nord som heter Cold response og i år er den ekstra stor med mange land som skal delta. Den starter i mars. I den anledning har jeg sendt en mail om å få komme å besøke militæret under øvelsen da jeg har lyst til å skrive en reportasje om øvelsen her på bloggen min.

Lørdags morgen.

Jeg sto opp til vanlig tid i dag. Jeg liker å spise kokt egg på brødskive til frokost på lørdager. Det er godt å ha en dag full av muligheter foran meg. Jeg tenker å dra en tur til bogen nå snart. Det har meldt regn neste uke, så jeg må passe på å komme meg ut. Jeg får besøk av familien min i kveld. Jeg og pappa skal lage hjemmelaget pizza. Gleder meg til å spise pizza sammen med pappa og mamma og søster.

Dag ut på tur

 

Hei.

I ettermiddag kjørte jeg og min far tur til Bjerkvik. Det som var fint var at solen skinte gjennom skylaget,det var et vakkert syn. Når sola speilet seg i snøen på fjellene virket de ekstra hvite og nærme. Det gjør godt å komme seg ut på dagen i ukedagene. Er så glad for at jeg har fått en ekstra utfarts dag på torsdager.

Fint ute.

Hei, jeg har vært en tur ute med rullestolen i ettermiddag. Jeg synes at det var veldig godt å komme meg ut i frisk luft i dag. Det merkes at solen står høyere på himmelen og at dagene blir lysere. Jeg la også merke til at det ikke var så kaldt i dag. Jeg hørte at fuglene kvittre, så i dag fikk jeg en liten smakebit av vår.