Det er gøy på landet

Hei
Det var så koselig å dra på besøk sammen med pappa til vår venn på Renså i går kveld.På gården der føler jeg meg veldig velkommen og ble hilst velkommen av både hund og reinkalv i går. Sola skinte og jeg fant en fin plass som var skjermet for vinden. Det var koselig å få flire godt når det ble pratet rundt bålpanna. Jeg har hatt hund i mitt liv før og det er så flott å kunne komme dit hvor de har en snill hund. Jeg kjente på den gode og rolige atmosfæren som jeg føler når jeg er der. Etterhvert kom det flere besøkende, det er uvant for meg siden pandemien startet, å være sammen med mennesker i sosiale sammenhenger. Tenker at det er trygt og noe jeg må trene på. Gleder meg til å komme tilbake en annen gang.

Pinsehelg toppet med ESC


Hei
Så langt i pinsehelgen ble det langtur i går til Heggelia i indre Troms. Det var fint å kjøre dit på sommerføre og mindre telehiv,for i vinter var det humpete å kjøre dit.Det var tydelig at bobilsesongen har startet for de var mange bobiler på veiene.Etter jeg kom hjem fra turen var det bare å gjøre seg klar til Eurovision Song contest skulle starte. Jeg heiet på TIX og det gjør jeg fortsatt for jeg er en trofast fan. Jeg tenker at Andreas TIX Haukeland har med sin musikk og tekster et budskap som vil være til hjelp for andre. Uansett er han for meg en vinner selv om han ikke gikk til topps i ESC.
I dag første pinse dag har jeg tatt det litt mer med ro siden det seint i går. Så i dag ble det en tur ut i godværet med terrengrullestolen i marka i nærheten av her jeg bor. Håper snart at den kalde nordavinden gir seg så vi kan få varme og en smak av sommer.

Frisk luft og fin utsikt


Hei
I går ettermiddag kom fritidskontakten min hentet meg og vi kjørte ut på nye eventyr. Først kjørte vi til Bjerkvik der vi parkerte bilen. Til nå har jeg for det meste vært i bilen når jeg har vært på tur, men i går var det både varmt og vindstille noe som er ganske sjeldent.Så etter at vi parkerte dro jeg ned på strandpromenaden i Bjerkvik. Der er det så fint og tilrettelagt at jeg kan kjøre med stolen min hele veien. Ble sittende en god stund og nyte utsikten og varmen. Etter at jeg hadde vært der så kjørte vi videre opp på Gratangsfjellet.Det var fint å se at det begynner og våres der opp også.Vi stoppet også ved krigsminner der oppe.Jeg synes det var så godt å komme seg ut på tur midt i uka, særlig når været er så fint.

Stort forbilde på en av Europas største scener

Hei.
I kveld skal Norge delta i første del finale i Eurovision song contest. Jeg har fulgt engasjert med på reisen til TIX helt siden det ble kjent at han skulle delta i MGP.Jeg har endret min oppfatning av Andreas Haukeland som i mange år har hatt artistnavnet TIX etter at jeg fikk vite at han har opplevd noe lignende som meg. Det å bli mobbet for sin anderledes het. Jeg synes han er rå tøff som har stått frem med sin historie og jeg tenker at det kan være til hjelp for mange. Den offisielle videoen som viser en del av hans oppvekst rørte meg til tårer.Jeg tenker at det er veldig mange der ute som fortsatt opplever mobbing og jeg håper at også mobbere ser den videoen. Nå når jeg har fulgt med på TIX så har jeg hørt på tekstene i flere av hans andre sanger og jeg synes det er mye bra som han har laget. Nå gjenstår det å se om TIX går videre i kveld, men jeg har stor tro på at han gjør det. Jeg gleder meg til å se finalen på lørdag.

To dager med fine opplevelser.


Hei.
I går avtalte jeg med min far at vi skulle kjøre en tur til Nupen for å se på solnedgangen.På tur dit var vi innom Harstad for å hente min søster som ble med til Nupen.Havet var blikktille og det var skikkelig fint der i går seint på kveld. Det var bra med folk der i går.Mange biler og motorsykler hadde funnet veien dit i det fine været.Det hadde lagt seg skyer foran sola, men det gjorde ingen ting. Vi koste oss der. I dag 17mai så jeg først sendingen på tv som viste feiring av 17 mai fra hele landet. Jeg la merke til at det var forskjell på været her nord og sør i landet.I år var det vi i nord som stakk av med det beste været.I ettermiddag kom min far og hentet meg og vi kjørte på besøk til en felles venn.På torsdag i forrige uke fant min far en forkommen reinkalv som nå er hos vår venn og får råmelk og melkepulver på tåteflasker. Det var artig å se at det går bra med den og at den trives på gården der. Jeg synes det er så fint der og så er det fint at jeg kunne kjøre inn med rullestolen.Jeg fikk både kjenne på pelsen og ha kalven på fanget. Med andre ord fine dager.

Første skritt tilbake til livet

Hei
Jeg har i over et år holdt meg unna alt av kjøpesenter og der det er samlet masse folk. Men etter at Bent Høie har lempet på regler for fullvaksinerte så tenkte jeg at jeg må begynne å leve litt normalt igjen. Så i dag bestemte jeg meg for å dra til Harstad for å handle klær og andre ting. Jeg har ikke fornyet garderoben på lenge. Jeg må innrømme at jeg var litt spent og jeg måtte jobbe med meg selv og overvinne frykten for å være et stred med mange mennesker. Jeg har bestemt meg for at det ikke skal styre livet mitt. Jeg var innom to kjøpesenter i dag for å finne det jeg trengte. I dag hadde jeg med meg to i fra personalet som passet på at folk ikke kom nærmere enn en meter. Det var bra for det var en del folk. Jeg tenker at det er mange under pandemien som meg som har isolert seg og holdt seg borte fra sosiale sammenhenger. Det gjør noe med folk. I den tiden som oppsto etter at alle restriksjonene kom har fått meg til å tenke over alle de ting jeg før tok for gitt og som over natten ble så mye vanskeligere.Nå håper jeg at de snart får fart i vaksinasjoner i kommunene slik at alle for muligheten til å ta livet tilbake.

Mitt høyre bein fikset


Hei.
Som jeg skrev i går så punkterte jeg høyre hjul på rullestolen fredag. Noe som førte til at jeg ikke kunne bruke bilen min i helgen. I dag ringte personalet en handyman som jobber i kommunen. Han kom på formiddagen og tok av hjulet på stolen min. Han tok det med for å lappe slangen og kom tilbake og monterte det. Det var nesten som om jeg fikk høyre fot tilbake nå som jeg kan kjøre som normalt igjen.I tillegg så har jeg fått montert helt nye sommerdekk på bilen min i dag for de gamle var nedslitte. Jeg skrev også i går at det er umulig å få hjelp i helg til reparasjon av hjelpemiddel. Hadde jeg bodd i en større by så hadde det vært mulig å få hjelp. Jeg husker en gang da jeg var i Oslo og fikk problem med utstyr i en helg, da kom det service fra Oslo kommune og fikset. Det burde vært et kommunalt samarbeid i sør-troms der noen hadde ansvar for å rykke ut når hjelpemiddel går i stykker for å se om det går an å reparere. Særlig når viktige hjelpemiddel som folk er helt avhengige av bryter sammen, Jeg håper at denne utfordringen kommer mer frem i valgkampen i år.

En helg preget av punktering

Hei.
Denne helgen har jeg vært for det meste inne. Jeg var så uheldig å punktere det ene dekket på rullestolen på fredag.Vi prøvde på alle mulige måter å reparere det uten hell. Fylte på skum/ lappesaker på sprayboks,men det fortsatte å lekke ut luft og skum. Hullet er nok for stort.Å få ordnet det så nærme helg fra hjelpemiddelsentralen er umulig da de ikke har noen service på rullestol i distriktene. Det førte til at jeg ikke har kunnet bruke min egen bil da jeg er avhengig av en viss høyde for å komme opp i låsemekanismen som låser stolen fast i gulvet på bilen. Jeg tok istedet terrengrullestolen i bruk og fikk en tur på lørdag i nærområdet på Evenskjer.I dag har jeg vært en tur på terrassen når det var litt sol.I kveld har endelig eliteserien startet så jeg fikk med meg Til og Bodø Glimt der Til tapte. Jeg håper at Til gjør det bedre neste gang. I morgen skal personalet ringe permobil,så da håper jeg at jeg snart får luft i dekket.

En ny interessant plass


Hei
I går fant jeg en fin plass. Jeg og min fritids kontakt kjørte til Bogen og videre ned mot Forså. Jeg har vært der en gang før og jeg synes det er fint der. Når jeg var der så jeg min drømmeplass. Det var en flott utsikt derfra mot havet noe jeg ikke har i dag. Her jeg bor ser jeg rett inn i en garasje vegg og har minimalt med utsikt.Etter vi hadde vært der så kjørte vi videre til Bjerkvik.Jeg setter så stor pris på at jeg kan dra ut med min fritids kontakt for å oppleve nye ting. Ønsker alle en god helg.

Årets første


I går var det så fint vær at jeg og pappa kjørte en tur ut med bilen min. Først kjørte vi til Evenes Tangen men der blåste mye så vi bestemte oss for å kjøre ut Tjeldøya og besøke Nausttuftene og plassen der. Det var litt kald vind der, så jeg fikk på meg ekstra klær. Jeg blir jo fort kald når jeg sitter i ro.Det som er fint der, er at det er granfelt som det går an å finne ly mot vinden.Husker da jeg var her i fjor så hadde noen ordnet med tilgang på gangbroen,men det hadde rast ut på nytt så jeg kunne ikke bruke den denne gangen.. Det var så deilig å komme seg ut i frisk luft og se havet og fjellene. Jeg la merke til at den gode lukten av vår ikke har kommet enda, men jeg hørte fugler som sang.Jeg synes det er så fint der og jeg gleder meg til å komme tilbake flere ganger. Jeg og min far snakket om å ta med en lavvo og kanskje overnatte der i sommer for det er lenge siden jeg har overnattet ute i lavvo.