Snart oppstart etter sommerferie ☺

Hei☺

Nå er snart dagen her som jeg har sett frem til å følge med på☺I morgen skal Stortinget igjen konstitueres. På onsdag den 2 oktober er det den høytidelige åpningen av Stortinget. Den 164 i rekken. Jeg er veldig spent på å høre trontalen som kongen skal lese opp,og som er de politiske planene regjeringen har for Norge fremover. Jeg er stolt og takknemlig for å leve i et land som har demokratisk styresett, men jeg er litt bekymret for at politikere i posisjon ikke lytter til befolkningen. Når de beslutter å legge ned sykehus og ambulansetjenester, og i tillegg har flyttet helikoptere som svekker beredskapen i nord skaper dette bekymring. Noe jeg mener politikerne må ta på alvor for å unngå at folk mister troen på politikerne og dermed lar vær å stemme. Videre er jeg også spent på det nye statsbudsjettet som legges frem den 7 oktober for se om regjeringen igjen har planer om å kutte i stønader til syke og uføre. Jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av politikk og blir følge med på tv overføringer fra stortingssalen de kommende dager☺

Søndags tur☺

Hei☺

I ettermiddag tok jeg en kjøretur til Bjerkvik for å komme meg en tur ut i lyset å nyte høstfargene. De kommer tydelig frem når en kommer opp i høyden. Når jeg kjører gjennom Herjangen så er det fin utsikt når været er klart. De forskjellige nyansene i gult,oransje og litt grønt gir et herlig fargespill. Det får meg også til å tenke på de multebær jeg fikk hos min kjære mormor i høst☺ Vel fremme i Bjerkvik så jeg at det var rimelig drivstoff, så jeg fylte tanken☺Jeg merket at det var kaldt ute så da var det godt ha en varm bil. På tur heim skinte sola inn bilvinduene og jeg kjente varmen, kanskje for siste gang i år nå som dagen blir kortere.

Shopping med tanke på vinteren ☺

Hei☺

I ettermiddag dro jeg en tur til Harstad for å handle diverse, blant annet varme sokker og godt ullundertøy for det er viktig å kle seg når vinteren kommer☺ Jeg kjøpte også noen poser med real turmat som blir å komme godt med på tur, for jeg synes den maten smaker så godt. Ellers var jeg Dolly dimple og kjøpte meg en pizza som jeg skal kose meg med i kveld. En fin lørdag med by tur☺Jeg ønsker deg en fin lørdagskveld☺

Tur i en høstfarget natur☺

Hei☺

Jeg og min far hadde bestemt at når det ble fint høstvær så så skulle vi ut på tur i lag og det ble det i dag☺Turen gikk til Steinsåsvannet fordi det er lett tilgjengelig for meg der,også for at det er veldig fint der, særlig nå på høsten med de fine fargene☺Når vi kom frem dit laget min far bål som vi laget mat på. Det ble bra med røyk så nå lukter det ikke bål av meg he he😀 Det var masse vak i vannet nå på høsten og fisken spratt mye☺ Vi hadde også med primus og kaffe kjele, så det smakte godt med kokekaffe og kanelbolle til dessert. Det var en del folk som kom forbi og slo av en prat, noe som var veldig hyggelig☺Det er litt rart og tenke på at folk en treffer på tur alltid hilser og virker glade til forskjell fra de jeg møter i byen,men det kan hende at naturen har den virkningen på oss☺Det gjorde meg godt å komme meg ut på tur i dag, men jeg merker at lufta er skarp og at det blir fort kaldt i skyggen.

Viktig melding-lytt til radio?

Hei☺

Rundt omkring i landet er det utplassert varslingssystem av Sivilforsvaret av type Tyfon som skal varsle ved akutt fare og ved fare for flyangrep. I dag  da jeg  kjørte hjem etter å ha vært en tur med en venn på kafeen la jeg merke til varslingsanlegget som er plassert ved siden av kommune huset. Jeg har ikke sett det før og jeg lurer på om det kan være et nytt anlegg? Grunnen til at jeg lurer på det er at jeg ikke kan huske å ha hørt den etter at jeg flyttet til Evenskjer. Er det operativt i dag? Sivilforsvaret bruker å teste tyfonene 2 ganger i året over hele landet. Tenker det er viktig for oss at det virker selv om vi bor i distriktet og med tanke på at Evenskjer er nærme det som skal bli den nye fremskutte basen for F35 i Evenes.

Go ondt med behandling☺

Hei☺

I dag har jeg hatt besøk min faste vakuum terapeut for å få behandling. For de som ikke har vært borte i det før så er det en kompressor som suger luft og er tilknyttet en slange. På enden av slangen  er det en kopp som føres over huden slik at den løftes opp. Det er godt for blodsirkulasjonen og at huden fornyes. Det gjør også godt for muskel vevet og det gir mindre spenning i de☺Bakdelen ser dere på bildet☺Det blir en del røde og blåe striper på kroppen. Kan se litt mishandlet ut etter behandling ,men det gir seg etter noen dager. Har opplevd å få noen rare blikk når jeg er ute blant folk, men nå begynner de å bli vant med å se resultatet etter behandlingen da det er så mange som tar dette her på Evenskjer Jeg er ganske vant til den behandlingen, men det det gjør litt ondt og det blir et au innimellom ☺Det er i allefall verd det da jeg føler meg bedre etter behandlingen. Nå som jeg blir uten fysioterapi en stund er denne behandlingen viktigere for meg.

Fysio krise😥

Hei☺

Jeg har i flere år hatt kommunal  fysioterapi en gang i uken selv om jeg egentlig skulle hatt et større tilbud. Jeg har prøvd å få det utvidet men når kommune fysioterapeuten bare har 50% stilling og skal betjene innbyggerne i Skånland blir det for lite. Nå har det seg slik at fysioterapeuten er langtids sykemeldt og jeg står nå uten tilbud. Heldigvis hjelper personalet meg med litt øvelser og massasje. Så har jeg også et tilbud om vakuum terapi som jeg betaler for selv. Synes uansett at det er synd hvis jeg og andre skal bli uten tilbud om fysioterapi fra kommunen når den eneste de har blir syk. Det blir for sårbart slik. Har fått forståelsen av at ledelsen innen helse og omsorg nå prøver å skaffe privat innleid fysioterapeut. Håper det går i orden slik at jeg selv og andre får den hjelpen vi trenger for kunne fungere bedre i hverdagen. På sikt håper jeg at tilbudet blir bedre når Skånland og Tjeldsund slår seg sammen og blir Tjeldsund kommune.

Snø grensen kryper nærmere

Hei☺

I dag var jeg en tur i Narvik og stakk innom Amfi Narvik. Så kom jeg til å tenke på den gangen jeg var å så på ishockey i Nordkraft Arena. Det var artig☺ Jeg fikk besøke ishockey laget i garderoben og fikk køllen til Jimmie Ingo med hans autograf☺ Ellers så la jeg merke til at på fjellene rundt Narvik hadde det lagt seg en del snø, også fjellene i Bjerkvik. Det går mot vinter, men jeg håper jeg kan kjøre med sommerdekk en stund til. Hadde vært fint å fått litt varmere vær en stund, slik at jeg kan komme meg ut i marka uten å fryse for mye☺ønsker alle en god lørdags kveld.

Godt å ta en tur ut.

Hei, i ettermiddag tok jeg en tur i nærområdet. Jeg merket at det begynner å bli høst i luften, det var kaldt og friskt. Jeg vet at det ikke så lenge til mørketiden er her, så tenker at det er viktig at jeg kommer meg ut i sollys. Det er godt å være ute i frisk luft. Jeg tenker på hvor heldig jeg er som bor i et land hvor mange kan puste frisk luft.

Fint kunstverk fra barndommen ☺

Hei☺

Det var så artig å få tilbake et bilde jeg fikk på min 6 års dag☺Dette bildet har vært lagret en stund men nå synes jeg det skal opp på veggen i min leilighet☺Dette bildet fikk jeg av min onkel Jarle som har tegnet dette bildet av meg.Jeg synes det er veldig fint tegnet. Jeg blir glad og takknemlig for jeg vet at det ligger mye arbeid bak☺ Min onkel Jarle har malt flere kunstverk og laget flere skulpturer som jeg liker. Det er litt artig å ha kunstnere i familien ☺