Middag levert av min far

Hei

For en flott middag i dag. Jeg fikk levert fersk ørret av min far som han har fanget selv og i dag har personalet tilberedt den for meg. Det er en helt annen smak på vill ørret en den som kommer fra oppdrett. Det er en del bein i den så jeg må være litt obs slik at jeg ikke får bein i halsen. Det smakte ekstra godt med potet, stekt løk og rømme til. Det er slike middager som jeg setter mest pris på så nå må min far ut å fiske mer til meg.

Berget av medbragt fisk

Hei

Etter dagen i går da jeg var på tur fikk jeg lyst til å dra tilbake til Heimvannet i dag også. Jeg skulle prøve fiskelykken på nytt. Min far hadde ordnet med grillpakker som inneholdt ørret slik at vi skulle spise fisk uansett på tur. Det var bra det for for fiskelykken uteble i dag også. Etter tre timer var jeg litt lei av at det blåste en del ved vannet så vi reiste hjem. Men jeg kommer tilbake en annen dag og da tror jeg at det blir fanget fisk til middag.

Godt å komme tilbake

Hei

I dag gikk turen til en etterlengtet plass hvor det er lenge siden sist jeg var. Det er et flott vann som heter Heimvannet og der er det veldig fint å komme til for meg med rullestol. Jeg hadde med min far og en fra personalet som ordnet det slik at jeg fikk slengt ut duppen i håp om å få en fin fisk. Så det ble både fisking og grilling der oppe ved vannet. Det som også er fint der er at det er lite trafikk og ikke så mye folk der.Først i dag var det ganske vindstille, men så snudde vinden og det ble skikkelige bølger på vannet og litt kaldt selv om det var sol. Det ble ingen fisk i dag, men det gjør ingenting for jeg fikk meg en fin tur ut i godværet.

Ny bølge på tur?

Hei

Nå har vi hatt nesten 3 måneder med korona restriksjoner før myndighetene bestemte å åpne gradvis i slutten av mai. Noe som har vært en påkjenning for alle. Den dugnaden som alle har vært med på er jeg redd for kan ha vært forgjeves fordi jeg har fått høre at grensen mellom Norge og Sverige er åpen for fri ferdsel uten om åpningstider. Det bekymrer sikkert mange med meg at de ikke lengre har kontroll på grensen da det er en eksplosiv økning av korona tilfeller i nordsverige. Nå går vi mot feriesesong og dersom det kommer mange turister hit til området og til byer her nord vil det kunne komme en bølge med smitte som vi hittil ikke har sett her i nord. Tenk om vi igjen må isolere oss på grunn av frykten for å bli smittet. Hva skal til for at de kaller ut heimevernet igjen til grensene slik at det blir døgnbemannet. Jeg vet at det er en vanskelig balansegang men jeg mener at liv og helse går foran økonomi. Jeg lurer også på om ansvarlige politikere er klar over hva som kan være i gjære, en mulig smitte bombe i nord. Under den perioden fra 12 mars var kommunestyrene i de forskjellige kommunene her nord ekstra strenge med smitteregler. De gikk regjeringen mitt i mot og jeg vil oppfordre krisestaber i kommunene til å følge med i utviklingen fremover. Nå er dette min stemme, men jeg tenker at det er fortsatt mange som tenker som meg.

Helt hekta.

Hei.

Ut i naturen på nytt i kveld, og turen gikk til min nye favoritt plass. Jeg og min far avtalte at vi skulle kjøre på tur etter at han var ferdig på jobb. I dag var vi helt alene der ute ved nausttuftene på Sand. Det ble både grilling av fisk og pølser og jeg merker at matlysten er ekstra god når jeg er ute. Det å være ute i naturen er som medisin for meg, sitte å nyte solen og høre fugler som synger gjør at jeg kobler av fra dagliglivet. En virkelig flott kveld ved havet på Tjeldøya. Nå ser jeg frem til helgen og nye turer.

Kan man ha det bedre

Hei

I dag var det så fint vær at jeg hadde lyst til å dra tilbake der jeg var i går i fjæra på Sand. Jeg avtalte med min far som hadde fri i dag om at vi skulle kjøre dit.  I dag kjørte jeg litt lenger med rullestolen der ute og hadde tenkt å kjøre over en bru men det gikk ikke på grunn av at det hadde rast ut slik at det var en stor glippe. Men det var greit, for vi fant en annen plass i nærheten der det var en benk. Min far hadde ordnet med middag. Deilig ørret grillet på bålet som smakte utrolig godt. Fint å spise middag i det fri synes jeg for da får jeg ekstra god matlyst. Jeg merket at sola stekte godt i dag og jeg drakk derfor rikelig med vann, det er viktig for ikke å få ondt i hodet. Det jeg synes er synd på en slik fin plass er at noen legger igjen søppel etter seg, det kan ikke være så vanskelig å ta med seg søppel hjem. Det er i hvertfall ikke noen tvil om at dette er min nye favoritt plass og på en slik dag er det bare lekkert.

Oppdaget ny tilgjengelig plass

Hei

Ut i et fantastisk sommervær i dag. Først hadde jeg tenkt at badestranden ute på Myklebostad ville være en fin plass å dra til i det fine været. Da jeg kom dit var det syden trengsel på stranden og parkeringen var full så jeg ba sjåføren om å snu. Da ble det bestemt å dra til den andre siden av Tjeldøya. Utover forbi Hol et godt stykke og der fant jeg en fin sti som går helt ned til fjæra. Det var veldig fint der og helt åpent. Etter en stund ble grillen fyrt opp og det ble grillet pølser. Det var så godt å høre lyden av bølger mot stranda og jeg fikk litt følelse av syden.Alt i alt en fin dag.

Artig dag på gård

Hei

Jeg og flere fra omsorgsboligene var invitert på besøk på en bondegård. Der skulle jeg få se kyr som ble sluppet ut av fjøset. Det var artig å oppleve hvor glade kyrne var. Skikkelig vår yre var de der de sprang ut på beite. Det som var spesielt var at jeg fikk drikke råmelk. Det smakte som fløte og den gjorde kaffen ekstra god. Jeg fikk også med meg råmelk hjem. Jeg føler meg heldig som fikk oppleve kuslipp for første gang. Det er slike opplevelser som gir livet mening tenker jeg.

Bra ute på øya

Hei

Ut på guttetur i ettermiddag til Tjeldøya sammen med min far. Vi kjørte helt ut til Tjeldnes for for å finne en plass å være ute. Jeg hadde lyst til å fortsette på veien til odden der ute men veien var så dårlig at vi snudde da det bare var grusvei. Det som var litt dumt i dag,var at det var en del vind fra nord som gjorde det litt kaldt å være ute. Vi fant en fin plass nærmere Kjerstad der jeg kunne være ute. Min far parkerte bilen slik at den tok av for vinden og vi kunne ha bål å grille pølser. Jeg liker å være på Tjeldøya for det er fin natur og mange fjell. Så er det jo også fint å kunne se utover havet og på båter som drar forbi.

Første gang siden 12 mars

Hei.

Siden 12 mars da samfunnet stengte ned har jeg vært veldig forsiktig med å være ute blant folk. Jeg ble redd og engstelig for å bli smittet av koronaen og veldig påvirket av media som så mange andre. Nå har samfunnet åpnet mer og mer og i dag våget jeg meg for første gang på butikken siden 12 mars sammen med personalet her jeg bor.  Det føltes rart og være ute blant folk igjen, særlig med tanke på å holde avstand. Det var en i dag som glemte seg av og tok meg i handa. Da var jeg snar og fikk vasket handa i antibac. Det er kanskje lett å glemme seg av, men jeg tenker at det er viktig å følge smittevern reglene enda. Hold avstand for det kan komme tilbake igjen. Det gjorde godt og endelig være ute blant folk og jeg synes det er godt at vi åpner, men det er viktig å huske på at vi fortsatt har en usynlig finere blandet oss enda