Middag fra fiskebilen


Hei alle sammen ☺

I dag fikk jeg høre at fiskebilen var her på Evenskjer. Så jeg bestemte meg for å handle torsk og lever. Etter å ha fått råd fra personalet om å prøve lever så tenkte jeg å prøve det for første gang. Jeg har et motto om at jeg må prøve å smake før jeg sier at jeg ikke liker det, så jeg prøvde. Det gikk bra med torsken, den smakte supert. Det gikk ikke like bra når jeg skulle smake på leveren. Den kom like fort ut igjen. Jeg måtte be om å få brus for å ta bort smaken😂 Nå har jeg i alle fall smakt, og jeg tror jeg holder meg unna innvoller heretter. Kanskje prøver jeg rogn neste gang, siden jeg liker jo kaviar 😀

 

En dag i tannhelsetjenesten

I dag hadde jeg en tur hos tannlegen. Jeg bruker ikke å være nervøs i forkant av tannlegebesøk men i dag må jeg innrømme at jeg var litt nervøs fordi at det var en ny tannlege som ikke kjenner mine behov. Den forrige tannlegen jeg hadde utvikla en spesiell pantent for å ta røntgenbilder av tennene. Da jeg oppdaget at det utstyret var borte så hadde jeg anelse om at det kom til å bli vanskelig å ta røntgenbilder av tennene. Jeg bestemte meg for å la henne prøve en gang, hun måtte gi opp etter et forsøk da brekningsrefleksen tok overhånd. Vi ble enige om å gjøre en enkel undersøkelse. Jeg hadde heldigvis ingen hull som alltid. Det er jeg veldig glad for, for at hvis jeg må borre så må jeg antagelig ha narkose og det vil jeg unngå. Jeg vil benytte anledningen til å takke mine foreldre for at dem har vært flink å ta vare på tennene mine gjennom oppveksten.

Super oppfinnelse ☺

 Hei, i dag fikk jeg høre om en mann fra Telemark, Lars Martin Kåsene, som har utvikla en scooter henger  for funksjonshemmede. Den har spesialutrustning  for transp av rullestol som gjør det mulig å låse fast stolen, for trygg transport. Det hørtes veldig spennende ut og jeg har kontakt med Lars Martin, og fikk et lovende svar. Han svarte at han sikkert kunne hjelpe meg. Det vil bety mye for meg hvis jeg kan komme meg ut i naturen uten alt for mye planlegging.https://www.nrk.no/telemark/laga-luksusvogn-for-rullestolbrukarar-som-vil-pa-tur-1.13925988

Søndagstur i finværet☺


Hei alle sammen! I dag vil jeg fortelle dere om den fine naturen vi har her oppe i nord. Vi har mange høye fine fjell her oppe jeg bor. I dag var var det ekstra fint når vår alles kjære sol skinte på dem, slik at de kunne vise seg fra sin aller beste side. Jeg hører stadig om folk som går tur på fjellet. Da begynner jeg å tenke på om det finnes en måte for meg å kunne komme meg opp på fjellet. Jeg kan huske jeg jeg var på fjellet når jeg gikk på barneskolen. Da hadde jeg som tidligere nevnt en terrenggående rullestol som gjorde det mulig☺. Det var en helt utrolig opplevelse å kunne se utover landskapet. Til slutt ønsker jeg alle en flott søndagskveld videre. PS: Bildet er fra bogen i Ofoten☺

Nostalgi

Hei alle sammen. I dag hadde lyst til å kjøre meg en tur til gamle trakter, nemlig Borkenes. Der bodde jeg i 4 år på en plass som heter KOA, det står for Kvæfjord Opplevelse og avlastning. Der hadde jeg mange fine opplevelser, blant annet båttur på havet og tur til Trondheim, og mye annet. Jeg syns personalet på KOA var helt fantastiske og en av grunnene er at de var løsningsorienterte. Dem har en stor del av æra for at jeg er den jeg er i dag. Jeg husker spesielt en ting jeg var med på der, det var firehjuling med henger der jeg satt oppi sakkosekker oppi hengeren. Og så var jeg med på båttur med den manuelle rullestolen som to personer løfta ombord i en helt vanlig motorbåt. Dette er bare to eksempler hvor kreative personalet var der. Disse opplevelsene vil alltid være med meg. Jeg vil avslutte med å ønske alle en fin lørdag videre. 

Rydding i uteboden

I dag bestemte jeg meg for å ta en runde i uteboden. Da oppdaget jeg at jeg hadde mye pappesker som var tomme, så jeg bestemte meg for å ta en tur til HRS i byen. Der hadde jeg en litt interessant opplevelse. For å komme inn på området til HRS måtte jeg kjøre over en vekt som veide bilen og den viste at bilen veide over 3 tonn. Da  fikk jeg forklaring på hvorfor bilen bruker så vanvittig mye drivstoff. Det er også mange fordeler med å ha en stor bil, for eksempel om jeg skulle være så uheldig å kollidere med skogens konge da er det en fordel å sitte høyt. Jeg vil bare si at det blogginnlegget om nattradio var det jeg som skrev selv men i dag får jeg hjelp siden det tar så mye krefter å skrive selv. Jeg vil avslutte med å ønske dere en god fredagskveld videre.

Bedre enn gårsdagens middag

I dag hadde jeg lyst på en middag med mindre tyggemotstand enn i går. Jeg tenkte en stund før jeg kom fram til at jeg hadde lyst på fiskekaker i brun saus. Så oppdaget jeg at jeg ikke hadde brunsaus.  På grunn av det måtte jeg spørre personalet om det var noe annet jeg kunne ha til fiskekaker. Da fikk jeg tips om at det er godt med fløtesaus til. Som et desperat forsøk på å få i meg grønnsaker foreslo personalet å ha paprika og løk  sammen i sausen. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk, men etter litt overveielse gikk jeg med på dette. Jeg må si jeg angrer ikke. Når paprika ble kokt ble den myk og veldig enkel å spise. Jeg må innrømme at jeg må bli flinkere til å spise grønnsaker. En grunn til at jeg ikke spiser grønnsaker er at det er vanskelig å tygge for meg. Takk til personalet for nok en velsmakende middag.

Prøvde noe nytt i dag


I dag fikk jeg lyst på noe som jeg ikke har spist på lenge, nemlig pannekaker. Jeg synes pannekaker er veldig godt, og enkelt å spise. Denne gangen gjorde jeg en liten tabbe. Jeg oppdaget at jeg har bare grovt mel, så jeg bestemte meg for å prøve det i pannekakerøra. Jeg synes pannekakene ble veldig gode men vanskelig å tygge og svelge. Neste gang så skal jeg gå i butikken så skal jeg kjøpe finmalt hvetemel. Jeg tror det er veldig godt med grovt hvetemel for dere som ikke har vanskelig med å tygge i pannekakerøra.