Godt å komme ut etter karantene.

Hei
Sist søndag begynte jeg å kjenne litt kribling i halsen. Da jeg våknet på mandag hadde jeg ont i halsen og utover dagen fikk jeg også feber opp mot 39.Personalet hjalp meg med å bestille time til test og jeg time på formiddagen tirsdag.Selv om jeg er fullvaksinert så ble jeg litt urolig og siden det er en del smitte i omløp så er det kanskje ikke så rart. Jeg var og spent på selve testen da jeg har hørt at den kan være ubehagelig,det var ubehagelig men de var flinke.Jeg fikk beskjed om å være i karantene til prøvesvaret kom.På onsdag ettermiddag kom svaret og det var til min store lettelse negativ.Så da kunne jeg kjøre ut på tur med pappa på kvelden til Evenes Tangen og til Brattebergan for å nyte kveldsola.

En sjelden god søndags middag


Hei.
I ettermiddag laget min far søndagsmiddag til meg av selvfisket sei. Jeg ble fort sulten av den gode lukten av stekt fisk og løk. Krydret melblanding gjorde at fisken smakte ekstra godt og jeg spiste mye. Jeg liker godt å ha stekt løk til fisk for den gir ekstra god smak.Nå etter den gode middagen skal jeg og pappa ut på tur å nyte sola og godværet som er kommet tilbake. Ser frem til neste uke med varmt og godt vær. Jeg har blitt lovet en fisketur som jeg gleder meg til. Fortsatt god søndag.

Endelig langtur


Hei.
Nå som endelig bilen min er reparert og klar til langturer, så avtalte jeg og min far å kjøre ut i ettermiddag. Vi hadde avtalt å kjøre på tur uansett hvordan været var. I dag gikk turen forbi Narvik og til vakre Råndalen.Det var litt grått og regn på tur dit, men etterhvert tittet sola frem og det ble litt varmt. Vi stoppet på en utkjøring og prøvde fiskelykken. Vi var så nærme vannet at jeg fikk åpnet sidedøren og satt å nøt varmen fra sola. Etter en stund dro vi mot Narvik der vi spiste middag ved en veikro.De hadde god mat der og jeg spiste godt.Jeg er så glad for å komme meg ut på en lengre tur og få oppleve flott natur. Senere blir det også en tur til Skjomen og det gleder jeg meg til. Ønsker alle en god helg.

Endelig hele briller igjen


Hei
For litt over en måned siden knakk stangen på brillen min,men jeg kunne bruke den med litt teip der den var brutt.Jeg måtte bestille ny synstest siden de forrige var fra 2019 og samtidig bestille ny brille. Den jeg hadde fra før kunne ikke repareres da den var gått ut av sortimentet.Det viste seg at synet hadde forandret seg til det bedre så jeg trengte nye glass.Så i dag 3 uker etter jeg bestilte så dro jeg til Harstad for å hente de. Betjeningen i brille butikken var flinke så jeg fikk tilpasset brillene.Det som overrasket meg var at det var få som brukte munnbind selv om det sto at det oppfordres til bruk av munnbind. Jeg er fullvaksinert men jeg brukte munnbind for man vet aldri med det nye delta viruset.Det var nesten bare jeg som brukte munnbind da jeg var innom apoteket på Kanebogen senter.Jeg synes det er rart da jeg ser på VG at det er fortsatt mange i Harstad som ikke er vaksinert og at det mistenkes at deltaviruset har kommet til Harstad.

Et hyggelig gjensyn og tur til Tromsø.

Hei
På onsdag fikk jeg besøk av en dame jeg har savnet lenge.Den damen har jeg et spesielt forhold til, Hun er både privatpraktiserende fysioterapeut og Vakuum Terapeut. Behandling med Vakuum terapi har jeg hatt nytte av flere ganger for den gir meg bedre blodgjennomstrømning til musklene. Det var godt se henne igjen og det er synd at hun har flyttet så langt unna her jeg bor. Det er nok mange i regionen som har hatt nytte av den terapien og som savner henne.

I går var det igjen tid for Tromsø tur til Unn for Botox injeksjon i hender og armer. Jeg fikk som vanlig drosje opp og ned og nå som det er sommer så er det ikke noe telehiv. Det var en fryd å stå i asfalt kø for jeg vet at veiene blir bedre.En ting jeg merket meg på unn var at det er slutt på adgangskontroll der,noe som er bra. Ting holder på normalisere seg og inne på sykehuset gikk alt på skinner og etter ti minutter var jeg ferdig. På tur sørover stoppet vi på Vollan gjeste stue og spiste middag, det er blitt en tradisjon å spise der. Når jeg endelig var heime var jeg veldig sliten og har vært preget av det også i dag. Det som også gjør meg litt slapp er det været vi har for tiden.Men jeg håper det bedrer seg snart. God helg.

Hvilket parti?

Hei
Nå som vi har kommer et stykke inn i sommeren så har jeg begynt og tenke på valget i september og hvilket parti som vil vil gjøre min hverdag bedre.Da tenker jeg også på andre med funksjonsnedsettelser. Jeg har i dag sittet en stund foran PC og sett på partiprogrammene til de forskjellige partier.I følge de ulike programmene var det Venstre og MDG som kom best ut.Høyre derimot kom dårligst ut og hadde lite nytt. Det som er mest skammelig er at partier som stemte i mot FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) den 9 mars i år nå plutselig vil at den skal implementeres i norsk lov i sine programmer. De som var for forslaget i mars var SV.MDG og Rødt. Norge har fått sterk kritikk i FN for at Stortinget reserverer seg mot denne, særlig når grunnlaget er at Norge ikke skal kunne bruke tvang med tanke på mennesker med funksjonsnedsettelse.Det at de øvrige partier nå har det i sitt partiprogram kaller jeg skikkelig valgflesk. Er det virkelig slik at vi som har en funksjonsnedsettelse skal ha dårligere rettssikkerhet enn andre borgere i Norge.Jeg skal bruke den tiden godt som er igjen før valget til bestemme meg for hvilket parti jeg skal stemme på. Jeg tenker at jeg med min stemme skal engasjere meg mer i politikken for å prøve å utgjøre en forskjell for de funksjonshemmedes rettigheter.

Til Narvik for å handle

Hei
I går når det var gråvær og regn kjørte jeg og pappa en tur til Narvik. Der skulle jeg besøke noen butikker for å se etter partytelt som jeg kan ha med meg på tur, å ha liggende i bilen min. Jeg tenker at i stedet for å ha på meg regntrekk så er det bedre å kunne ha et telt som beskytter både meg og stolen min. Jeg var innom flere butikker i Narvik og fikk god hjelp fra betjeningene.I en av butikkene fikk jeg se at de hadde en gulvvifte som jeg kjøpte.Så når det blir varmt vær igjen så kan jeg kjøle meg ned med den.I den siste butikken jeg besøkte fant jeg teltet som jeg trengte.Jeg er glad for at det går an å rulle inn på butikker igjen. På heim så stoppet vi å spiste middag i Bjerkvik før vi kjørte hjemover igjen. Det var fint å kunne bruke denne dagen til både tur og shopping i Narvik.

Ut til Nausttuftene i det varme været


Hei
I dag startet min far på ferie og vi avtalt å kjøre ut til Nausttuftene på Tjeldøya for å være ved havet. Det var heldigvis litt svalende vind der eller så hadde det blitt veldig varmt. Vi hadde med stekt ørret som vi koste oss med og i tillegg masse flaske vann.Det var litt plagsomt med klegg som så sitt snitt til å bite oss.Det var en en fin stund der og det er så fint for meg og komme meg ut. Her hjemme blir det så varmt når sola skinner på stuevinduet. Ønsker alle en flott sommer dag videre og håper at det fine været varer her nord.

En fin og varm helg i nord.


Hei.
Denne helgen har vært flott og jeg jeg har vært mye ute. Startet med fisketur på fredag. Slike turer lever jeg lenge på. I går var heldig å få meg en tur til Bjerkvik og der rullet jeg meg en tur i det fine været.Noe jeg også gjorde i dag da jeg besøkte Trondenes og fikk meg en tur på stien langs havet før jeg måtte returnere til vaktskifte her jeg bor.Ellers i helga har jeg vært ute både på terrassen og i nærområdet.I kveld fikk jeg besøk av pappa som hadde vært å fisket ørret. Han stekte den for meg på kjøkkenet mitt og jeg skal spise den til middag i morgen. Det gleder jeg meg til for ørret er godt.

To vann på en dag

Hei.
I dag hadde min far fri så jeg avtalte fisketur med han. Først ville jeg at vi kjørte til Steinsåsvannet utenfor Harstad for der er det som regel greit å være. I dag når jeg kom dit var det flere campingvogner parkert ved vannet,men det var ingen andre der da. Vi fyrte opp bålet og kastet duppen ut i vannet. Det var en del vak og vi hadde napp,men mistet fisken. Etter en stund kom det en familie med små barn. Det ble derfor en del steinkasting i vannet så vi bestemte oss for å pakke sammen og sette kursen mot Heimvannet på Storjorda. Der var det fint dag, så vi laget bål og grillet pølser mens vi ventet på at fisken skulle bite. Det ble ingen fisk i dag,men det var så fint å være ute på tur i solskinnet. Det lukter så godt av naturen nå og vi har endelig fått sommervær. Jeg ønsker alle en godt helg og jeg gleder meg til i morgen da jeg skal ut til havet for å se på midnattsola