Fredags tur til flotte Narvik

Hei

I ettermiddag kom min fritidskontakt for å ta meg med ut på tur. Til vanlig er jeg som regel hjemme på fredagskvelden, men ikke i kveld. For turen gikk til Narvik. Litt lengre en jeg hadde tenkt, men når jeg først var på tur så ble den litt lengre. Når jeg kjørte inn i Narvik sentrum ble jeg positivt overrasket hvor fint pyntet det er nå i førjulstiden. Det er viktig med ekstra mye belysning og farger nå i den mørkeste årstiden. Jeg liker også lysene på Hålogalands brua som lyser i mørket.Jeg håper at Tjeldsund kommune pynter ekstra med lys nå i mørke\korona tiden. Det tenker jeg er en god investering i psykisk helse for de som bor og besøker Evenskjer. Ønsker alle en god advent helg.

 

 

 

 

Nord Norge i seiersrus

Hei

I går skjedde det to fantastiske ting innen fotballen her oppe i nord. Først var det en fotballkamp der Tromsø Idrettslag endelig ble klare til opprykk. Så til neste år blir de å spille i eliteserien som er øverste nivå i norsk fotball. Det TIL hører hjemme. Jeg er imponert over hvordan gutan har kjempet seg til topps. Kanskje det var et klokt valg å bytte ut treneren. Nå håper jeg bare koronaen går over med at folk blir vaksinerte og at jeg kan ta en tur til Tromsø neste år for å se på kamp.

Så skjedde det som nesten ingen turte å håpe på. Bodø glimt ble seriemestere og her hos meg sto jubelen i taket. Selv om koranen legger demper på feiringen i det offentlige så tror jeg det ble feiret rundt omkring i de tusen hjem her nord, som heier på Bodø glimt. Jeg er søkk imponert over måten treneren Kjetil Knutsen har fått frem det beste hos sine spillere. Det var ekstra artig å se at flyet med laget ombord på tur nordover fikk jagerfly eskorte i dag. Jeg synes det er veldig flott at spillere fra begge lag er ambassadører for Nord-Norge, og jeg blir å heie på begge lag unntatt når TIL og Bodø glimt møtes. Da blir jeg å heie på Til.

Ny sveis med frisør fasong

Hei

Jeg hadde fått bestilt meg en frisør time på Saks frisørsalong fpå Evenskjer or noen dager siden. Så i dag skulle håret til persj. Tidligere har jeg prøvd å komme inn der med rullestol, men det har vært vanskelig. I dag ble jeg glad for at de hadde ordnet en liten rampe som gjorde det letter å komme inn der. De frisørene jeg har brukt før har som regel vært noen i personalet, men det greit å bruke en proff frisør når julesveisen skal fikses. Det er også fint å støtte det lokale næringslivet på den måten. Før jeg dro dit tok jeg opp smittevernregler for forsikre meg om at de ble fulgt hos frisøren. Det ble de og jeg følte meg helt trygg. Etter hårklippingen var jeg veldig fornøyd med den nye sveisen. Nå som frisørsalongen er tilrettelagt, blir jeg å klippe meg der.

 

Mørketida syssel

 

Hei

Nå når mørketiden snart kommer, er det fint å kunne gjøre ting sammen. Tidligere i år kjøpte jeg et byggesett som jeg skulle bygge sammen med min far. Så nå har vi funnet funnet det frem for å bygge det det sammen. Jeg er interessert i tanks så det blir spennende å se resultatet når det er ferdig.  Jeg synes det er godt å kunne slå av tv/PC og bare være i nuet. Jeg hjelper min far med å finne de rette delene og så setter han de sammen. Siden jeg reagere på dunsten fra limet som brukes, kan vi ikke lime så lenge av gangen. Men det gjør ingen ting for vi har god tid. Jeg synes det er fint å en hobby nå i korona tiden.

Avveksling med turer ut

Hei

Helgen min har vært fin. På lørdag var jeg på tur til Setermoen, men så hadde jeg glemt å kjøpe mat i Bjerkvik så vi snudde for jeg vil ikke kjøpe mat på Setermoen med tanke på at jeg ikke vil utsette meg selv eller sjåføren for smitte. Jeg snudde på Gratangsfjellet der snøen gjorde  det lysere, selv om det hadde begynt å mørkne. Stoppet i Bjerkvik og kjøpte en burger før jeg dro tilbake. Etter turen kom min far og ordnet med dipp til ostepop og vi så på det nye programmet på NRK som heter Maskorama. Det var litt artig å få utfordret min sterkeste sans som er hørselen for å prøve å gjette hvem som skjuler seg under maskene. Jeg synes det er bra at NRK lager et programkonsept som inviterer folk til å delta aktivt. Vi trenger noe samlende i korona tiden..

I dag kjørte jeg en tur ut til Trondenes kirke for der er det så fint, og jeg fikk med siste del av dagslyset. Der ble motoren slått av og jeg åpnet sidedørene for å kjenne på den friske luften. Det var så fint å se lysene på kirken når det mørknet. Ja nå nærmer mørketiden seg med stormskritt, men den varer ikke så lenge. For der jeg bor er sola tidligere tilbake en i Harstad. Når jeg kom hjem, så fikk jeg se slutten på fotballkampen mellom TIL og Jerv der Tromsø vant 1-0. Jeg ble glad for det resultatet for da er det mest sannsynlig at Tromsø rykker opp til Eliteserien neste år.

Fint å komme seg ut på tur i lag med fritidskontakt.

Hei

I går ettermiddag dro jeg og min fritidskontakt ( støttekontakt) ut på etterhvert langtur med min bil. Jeg hadde tenkt meg til Bjerkvik men underveis så ble vi enige om å kjøre en tur til Setermoen. Var ikke der så lenge og hadde med egen kaffe som jeg drakk der. Er jo opptatt av å ikke utsette meg og sjåføren for smitte så jeg var ikke utenfor bilen. Er så glad for at jeg har fått min egen fritids kontakt der kjemien passer perfekt og at vi har det artig sammen. At vi har den samme humoren er jo også fint. Nå er det jo slik at bruken av fritidskontakt er tenkt å gjøre det lettere å være mere ute blant folk, men på grunn av korona så er ikke det mulig enda. Det skal bli så godt å slippe alle restriksjoner en gang i fremtiden, men når det blir er det vel ingen som vet. Inntil videre er jeg bare glad de gangene jeg kan komme meg ut av leiligheten å få oppleve noe nytt. Med dette så ønsker jeg alle en flott helg og gleder meg til å komme meg ut i helgen for det er meldt fint vær.

Fremgang i taletrening

Hei

Som jeg tidligere har skrevet har jeg kommet i gang med logoped og opptrening for å bli tydeligere i måten å prate på. Vi har fokusert på å trene opp lungekapasiteten og styring av pust slik at jeg skal kal kunne si lengre setninger. Ellers øver jeg nesten som en operasanger varmer opp for forestilling. Det hjelper meg å slippe spenninger samtidig som jeg for fylt opp lungene. Det er fint å trene på den måten for når jeg blir ivrig når jeg skal snakke så glemmer jeg å puste riktig. Vi gjør en del andre øvelser også som skal gjøre muskler rundt munnen mykere. Logopeden bruker munnbind når denne er hos meg fordi hun har flere andre brukere. Det er bra for min og andres sikkerhet. Ellers så har jeg et langsiktig mål om å kunne møte folk som ikke kjenner meg så godt å kunne prate med det uten at jeg blir anspent når jeg skal prate. Planen er også å øve meg ute blant folk for eksempel på kafe.

 

En helg preget av presidentvalg.

Hei

Slik som mange andre så har jeg fulgt med på presidentvalget i USA. Etter en lang valgkamp der der det har vært steile fronter og munnhuggeri så kom endelig svaret jeg og millioner av andre hadde ønsket seg. Biden vant valget. Jeg håper nå at Trump innser at han har tapt valget og er voksen nok til å ringe Biden for å erkjenne nederlaget. Jeg ser frem til en hverdag der jeg slipper å se på nyhetene hver dag innslag om hva presidenten har funnet på for å undergrave demokratiet og media. Jeg ser for meg at NATO landene kan puste lettere nå, også andre ledere i Europa som har hatt et anstrengt forhold til Trump administrasjonen. Jeg var oppe i natt for å høre talen til påtroppende president Joseph Biden. Han talte om at han vil være en president for alle i Amerika også for de som stemte på Donald Trump. På meg så virker han som en engasjert politiker som tenker på alle innbyggerne i USA, både fattige,rike og funksjonshemmede. Det jeg også synes er fint er at Biden har valgt en kvinne til visepresident. Den første kvinnen noen sinne i USA,Kamala Harris.Jeg likter hennes måte å tale på og håper at disse to i lag kan virke samlende på alle i USA. Nå spørs det bare hva Trump blir å finne på i den tiden han har igjen i det hvite hus?

Utfordre min frykt

Hei

I ettermiddag hadde jeg time på Harstad sykehus der jeg skulle fylle på pumpen min med baklofen. Etter den siste tiden med oppblomstring av korona smitte i Harstad så føltes det litt skremmende å skulle dra til Harstad og inn på sykehuset. For å beskytte meg og de jeg hadde med meg så så fikk jeg tatt på munnbind før jeg kjørte inn på sykehuset. Ledsagerne mine tok også på munnbind. Jeg hadde med ekstra munnbind til legene som jeg ba de ta på seg for at jeg skulle føle meg trygg. Legene synes det var en god ide. Jeg synes det er litt rart at ikke sykehuset har innført munnbind hos ansatte som møter sårbare pasienter. Når det er sakt så gikk påfyllingen greit og nå blir det ikke ny påfylling før neste år.