Sommer følelse i dag

Hei

I dag våknet jeg opp til strålende solskinn. Etter frokost og ernæring i magen dro jeg ut på tur til Bjerkvik. Der var det mange folk på stranden så jeg snudde og kjørte opp på Veggfjellet til en stor parkeringsplass slik at jeg fikk solt meg litt. Det er så godt nå når naturen våkner til live igjen. Det er nesten så en kan se gresset vokse og løvet spretter. Når temperaturen kryper opp mot 20 grader er det godt å leve. I morgen er det også meldt godt vær så da tenker jeg å nyte sola da det er meldt regn på tirsdag. Jeg ønsker alle en fortsatt god pinse.

Spesielt på Unn Tromsø

Hei

I morges begynte turen til Tromsø som gikk greit. På veien til Tromsø så jeg flere snø og steinras og høg vannføring i elver. Ved Olsborg var elva ganske stor. Da jeg vel var fremme ved unn Tromsø så måtte jeg lete etter avdelingen for den var flyttet siden sist. Normalt er de ved siden av intensiven, men nå er de flyttet et annet sted på grunn av korona. Det var en jungel med antibacstasjoner over alt. Det var også mange vektere på plass. Det var bra for det fikk meg til å føle meg trygg. Selve prosedyren med Botox gikk som forventet så nå er det bare å vente på virkningen som tar ca en uke. På tur hjem stoppet jeg ved Vollan gjestestue. Det var så mye folk der at jeg kjøpte takeaway for å unngå eventuell korona smitte. Det ser ut til at folk bryr seg mindre mot mindre om å holde avstand, da velger jeg heller å ta mine forhåndsregler og holde meg borte fra store forsamlinger.

Tur nordover

Hei.

På fredag skal jeg igjen til Unn Tromsø for å få botoxinjeksjon i hendene og armene mine. Det er lenge siden jeg har kjørt nordover, ikke siden 12:mars da samfunnet stengte ned på grunn av korona. Det blir interessant å se om den varslede flommen begynner å sette sitt preg på Målselva og ved Olsborg der elven før har gått over sine bredder. Jeg gleder meg uansett til langtur og jeg ser frem til en ny dose med Botox da hendene mine begynner å stivne igjen.

Første sommerhelga i nord

Hei

Det har vært varmt til å være i nord denne helga. Sola har vist seg på himmelen størsteparten og det har varmet her hvor jeg bor. Jeg har vært en del ute og fartet, både til Bjerkvik og Harstad. Mot Bjerkvik så jeg at det hadde gått flere snøskred, så jeg oppfordrer folk som går i fjellet til å være ekstra forsiktig. Nå når det er varmt er det så deilig å slippe å ha så mye klær på seg ute. En annen ting jeg har lagt merke til er at nå gror alt som har ventet på våren. Jeg ser frem til å være mere ute hvis det gode været holder seg.

Min 17 mai

 

Hei

Jeg startet dagen med en god frokost, egg og kaviar på brødskive liker jeg. Etter det så jeg en stund på 17 mai sendingene som de sendte på NRK. Litt utpå dagen kom min far og tok meg med ut på tur til Harstad. På veien dit så jeg mange båter som lå utenfor Isbadestranden på Evenskjer. Jeg synes det er fint å se at folk har funnet på andre løsninger nå som det ikke er mulig å gå i tog. Da jeg kom til Harstad kom jeg rett bak kortesjen med de forskjellige nød etater. De hadde på blålys og det var en bil med høytalere som det kom musikk ut av. Jeg fulgte kortesjen gjennom byen og dro en tur til Trondenes for å ta en pause. Vel hjemme igjen laget min far en god middag til oss begge. Jeg synes dagen så langt har vært fin på tross av restriksjonene. Ønsker dere en god 17 mai videre.

Fint til 17 mai

Hei.

Som jeg skrev tidligere så var området på bildet forsøplet med overfylte søppeldunker og innhold som var spredd utover. Nå er det blitt så fint på utsiden her jeg bor og jeg er glad at kommunen har tatt affære og ryddet. Nå er det klart til en fin 17 mai feiring i morgen. Jeg ønsker alle en fin 17 mai.

Vær for data arbeid

Hei

I dag har det igjen vært skikkelig grisevær med snøbyger og vind. Vi har kommet til 15 mai og nå håper jeg snøen snart sluttet å lave ned. På grunn av det dårlige været har jeg holdt meg inne og jobbet med datamaskinen. Jeg har twittret endel og oppdatert programvare. Det er fint bruke data, for hva skal jeg ha gjort uten. Data holder meg aktiv og gir meg hjernetrim noe som er spesielt viktig i denne tiden som jeg ikke kan være sosial. Jeg så glad for at det finnes slik teknologi som kan hjelpe mange som føler seg ensomme og som bidrar til at de kan ha kontakt med omverdenen.

Frykter dårlig helse og omsorg i kommunene etter revidert budsjett.

Hei

Jeg fulgte med på fremleggelsen av revidert statsbudsjett i dag. Det var et stort budsjett på over 400 milliarder som skal fordeles på ulike poster. Som følge av korona krisen har kommunene har signalisert at de har tapt opptil 20 milliarder. Når kommunene får bare litt over 9 milliarder ekstra til å dekke sine tap så blir jeg redd for hvilke følger dette vil for oss som er avhengige av hjelp. Jeg håper at dette ikke fører til innstramminger innen skole,barnehage,helse og omsorg. Flere av tjenestene er allerede kuttet til beinet. Hvordan blir det da hvis kommunene må kutte enda mer.