Klart for tur☺

Hei☺t

I dag har jeg hatt besøk av to fra Permobil.  Tidligere skrev jeg om at jeg hadde fått til utlån fra NAV hjelpemiddelsentralen et terreng kjøretøy ( Corpus). De fra Permobil var her for å gjøre justeringer på stolen slik at den skal fungere optimalt for meg og mitt bruk. Siden Skånland kommune ikke har ansatt en ergoterapeut, er jeg glad for at produsenten kan sende egne folk. Det er som oftest personalet som må gjøre tilpasninger på hjelpemiddelene mine,men det er ikke deres fagfelt. Nå som sola er kommet tilbake skal det bli godt å komme seg ut på tur i min nye doning ☺

Blir bra med selskap til kampen

Hei.

I kveld skal Norge spille finale i VM.Den kampen skal mine foreldre komme å se sammen med meg.Det vekker gamle minner fra da håndballjentene spilte kamper i adventstiden.Da var vi også samlet alle fire.Jeg har kjøpt inn skoleboller som vi kan spise til kampen.Det er godt å ha nære og kjære som kommer på besøk til meg titt og ofte.

Frustrert over å måtte kaste mye mat!

Hei.

Jeg har lenge tenkt på at jeg kaster mye mat i søpla.Det er fordi det ikke er mulig å kjøpe mindre pakninger med druer eller i løs vekt.Jeg spiser så lite om gangen at jeg rekker ikke å spise opp alt før det blir dårlig.Jeg tenker at det er sikkert ikke bare jeg som har den utfordringen med at å være nødt til å kaste mye mat.Jeg vil oppfordre matvarekjedene til å lage mindre enheter med druer eller å ha druer i løs vekt.Dette gjelder flere produkter i dagligvarebransjen.Dem er tillpasset familier på fire personer og ikke til personer som bor alene.Jeg tenker at butikkene og kundene er tjent med å få ned matsvinne,og plastforbruket.

Denne gjør det lettere å spise

Hei

Som jeg har skrevet tidligere har jeg vanskelig med å tygge maten som jeg spiser.Jeg har lenge prøvd ut forskjellige måter å skjære opp maten på,men jeg har ikke funnet en ideell måte å spise uten å være redd for å sette fast maten i halsen.Det var intill jeg fikk en blender som moser maten til en suppe slik at jeg slipper å være redd for å få sette maten fast i halsen.Det beste av alt er at det smaker akkurat like godt og jeg får mere mat i meg.Jeg tenkte at det kunne være en ide for dem som har samme utfordringer som meg😀

 

Møte om jobb

I dag har jeg vært på Rema å prata med sjefen om jeg kunne få en arbeidsoppgave i butikken. Vi snakket om at jeg begynner i det små med Facebook siden deres også kan jeg øke arbeidsmengden etter hvert. Vi ble enige om at jeg skal være sammen med de som jobber på Rema for at jeg skal være en del av kollegiet i butikken. Det blir så godt å ha noe å stå opp til. Jeg vil takke Rema Evenskjer for at dere gir meg muligheten til en meningsfylt hverdag.

En fin morgen

I morges var det så mye lettere å stå opp fordi det er lysere ute. Jeg merker at jeg er i mye bedre humør nå som dagslyset er tilbake. Det tror jeg at jeg ikke er alene om. Jeg synes det beste med morgen er at jeg har hel ubrukt dag framfor meg som jeg kan velge hvordan jeg vil bruke.

Føltes godt

I formiddag kjørte jeg meg en tur med rullestol i snøen. jeg synes det var godt å komme meg ut i frisk luft. Det er rart at det er så lett å bli sittende inne. Jeg burde bli flinkere til å komme meg mer ut av leiligheten.

Godt med Fysioterapi

Hei, jeg har hatt fysioterapeuten på besøk i dag. Det er viktig at leddene i kroppen min holdes bevegelige. Jeg har en del smerter i både musklene og leddene, men det holdes i sjakk med hjelp av fysioterapi. Pr i dag har jeg Fysioterapi en gang i uken som jeg mener er for lite. Jeg får heldigvis bøy og tøy av personalet som jobber med meg, det er jeg veldig takknemlig for.

Iskaldt ute.

I dag har jeg bare vært inne foran tvn, fordi det er kaldt ute.Jeg bor rett ved siden av en elv, så da blir det ekstra kaldt. Jeg er ikke så glad i å ha mye klær på meg, fordi jeg føler at jeg ikke får til å bevege meg så mye som vanlig. Dette gjør at jeg noen ganger velger å ikke dra ut på butikken.