En fin avslutning på helgen.


Hei
I går var det en tur til Harstad for å handle inn til heimen, for det er lenge siden sist jeg var på handel. Jeg dro en tur til Kanebogen senter da de hadde det jeg trengte. Der var det bra med folk og det var tydelig at det nærmet gjenåpning.Tenkte først å besøke en kafe der men jeg måtte tilbake til vaktskifte hos personalet.På dagen i dag kjørte jeg og personal en tur til Bogen for å se skipet som har kommet i fra USA med et komplett sykehus som skal inn i fjellet ved Osmarka. På natokaia var de travelt opptatt med å få i land kontainere.Jeg synes det er bra at USA hjelper til med beredskapen her nord, da Norge ikke selv prioriterer å ha et feltsykehus lagret i Osmarka. Mens jeg var ute på tur kom min far hjem til meg og startet på middag. Jeg og min far skulle kose oss med fårikål til middag i ettermiddag.Det smakte veldig godt og kjøttet var mørt.En middag med min far synes jeg er en fin avslutning på helgen.

Normal hverdag for alle?

Hei
I dag fulgte jeg med på pressekonferansen som Erna Solberg og Bent Høie med flere holdt der de skulle informere om sine planer for gjenåpning av Norge.Selv om de nå åpner opp i morgen klokken 16 tror jeg at det vil ta tid for mange å tørre å slippe folk helt innpå seg og gå helt tilbake til normalen som før covid 19. Jeg leste at det er ventet en nesten like stor folkefest som ved frigjøringen 8 mai 1945. Da er det viktig å huske på at pandemien fortsatt ikke er over. Det mange enda som av ulike årsaker ikke kan ta vaksine og de må vi være solidariske med.Tiden vil vise om det er rett å åpne helt opp. Nå får vi i neste måned en ny regjering som skal overta etterdønningene av pandemien, og hvordan de vil møte nye utfordringer dersom vi igjen skal bli rammet av pandemien på nytt.De får jo en oppgave med å stable landet tilbake til normalen og få folk tilbake i jobb.Så vil jeg også si at jeg synes Bent Høie har gjort en god jobb med å informere og berolige i en kaotisk tid,som det var de første månedene av pandemien.Personlig ser frem til åpningen og at det skal bli lettere for meg å være sosial med andre uten å være redd for å bli smittet.

Fint i høstsola

Hei.
I helgen har har jeg vært mye ute i nærområdet rundt her jeg bor.Det har vært et flott høstvær og varme fra sola.Jeg ser på skogen som har skiftet til mange forskjellige fargenyanser og i år er det også mye rognebær som kanskje varsle at det blir mye eller lite snø.Jeg håper i allefall at vi i år får en hvit jul.I dag var jeg ute i flere timer. Først ble det tur rundt på Evenskjer blant annet opp forbi fotballbanen. Når jeg kom tilbake ble jeg sittende på utsiden av leiligheten for å nyte sola og den friske luften mens drakk en kopp kaffe.Slike dager setter jeg pris på og tenker at det er viktig å ta vare på de soldagene vi har igjen i år.Etter all den friske luften kjenner jeg at jeg slapper av og blir trett så jeg regner med å sove godt til natten.

Spent på den nye regjeringens politikk

Hei
Nå to dager etter valget som gikk den veien jeg ønsket, så er jeg spent på om de blir å holde de valgløftene de rød grønne ga. Jeg stemte for et skifte fordi jeg ønsker mere rettferdig fordeling av godene i Norge.Det som gjør at jeg er så glad i Norge er at de som har mest nå må bidra med mer skatt. Med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti i regjering håper jeg at fordelingen nå blir mer økonomisk rettferdig.Jeg håper at den nye regjeringen omgjør vedtak om å kutte i støtte til barn som trenger briller og at egenandelstak går ned. Støre varselet før valget at Arbeiderpartiet ville gå inn for å øke overføringen til kommunene som frie midler. Jeg mener at det istedet skulle være flere øremerkede midler til kommunene og større statlig styring i kommunene. Med øremerkede midler burde det gis rom for flere hele stillinger i helse og omsorgstjenester i kommunene.Jeg har stor tro på SV og Audun Lysbakken at de blir å stå på ekstra for de som er avhengige av hjelp fra det offentlige, både med tanke helse og økonomisk bistand. Arbeiderpartiet har jo som jobb nummer en å få alle i arbeid. Jeg tenker at jeg og mange andre som er i samme situasjon som meg ønsker seg en jobb som kan tilrettelegges slik at vi også kan bidra i samfunnet. Nå må den nye regjeringen holde det de har lovet for jeg har ventet lenge på en jobb i den kommunen jeg bor i.

Endelig skjer det.

Hei
Jeg og mange andre har ventet på at den militære delen på Evenes skal ta form. Den siste uka har vært preget av øvelse med F-35 jagerfly.Det har vært en del støy som noen har reagert på men jeg ser på støyen som muligheter for vekst i våre region.Næringslivet vil blomstre og vi får nye innbyggere når basen blir fult ut operativ.Jeg håper at politikerne i Tjeldsund tar vare på denne muligheten og legger til rette for etablering og trivselstiltak som skaper bolyst hos forsvars ansatte og deres familier. I uka som var har jeg vært ute på tur i Evenes og sett F-35 ta av fra flyplassen noe som var spesielt.I morgen mandag og fremover skal de fly kontinuerlig i 48 timer. Det er jo bare en øvelse og ikke det som blir normalen etter nyttår.

Ny opplevelse på røntgen

Hei
Jeg har tidligere skrevet om at jeg har spasmer eller kramper i svelget noe som gjør det vanskelig å snakke tydelig.Det kommer spesielt når jeg blir ivrig eller oppkarret. Nå har jeg et samarbeid med en Logoped som hjelper meg med vokal trening. Logopeden anbefalte for meg at jeg kunne ta røntgenbilder på UNN Harstad av svelg og spiserør. Så i går dro jeg og to fra personalet til Harstad.Denne gangen hadde jeg med egen personløfter for at personalet skulle slippe å løfte meg.Den kom til nytte i går da de fant ut at jeg kunne henge i den når jeg skulle ta røntgenbilder. Først måtte jeg drikke kontrastvæske,og den smakte ikke noe særlig.Jeg fikk den ned selv om jeg brakk meg.Det ble tatt mange bilder og jeg fikk se at jeg hadde svelget mye luft da jeg brakk meg. Jeg synes det var interessant å se hva som skjedde i magen og helt ned i tarmene.Det er første gangen jeg har tatt røntgen på denne måten. Jeg grudde meg veldig for jeg ble fortalt at jeg skulle få slange ned i magen, men det viste seg at det var feil.Nå er det bare å vente på beskjed fra røntgen legen.

Endelig var dagen her som jeg har ventet på


Hei
Jeg har tidligere skrevet at jeg har vært invitert som gjesteforeleser ved UIT Harstad. I dag skulle jeg igjen ha en forelesning for tredje års vernepleier studenter. Jeg hadde gledet meg til dette for det gir meg så mye å kunne fortelle studentene om min funksjonshemming og hverdag i hjelpeapparatet på godt og ondt.Når jeg kom dit i dag ble jeg møtt av to lærere som jeg har hatt en glede av å bli kjent med. Jeg er som regel litt spent ,men å være litt nervøs gjør ingenting.Jeg hadde med meg min far i dag som medhjelper under foredraget.Når jeg holder foredrag i to skoletimer blir jeg ganske sliten av å av å snakke. Jeg hadde pauser av og til for å hente meg inn igjen, men jeg følte at jeg fikk frem mitt budskap til studentene.Jeg fikk noen spørsmål under veis, noe jeg satte stor pris på. Det å holde forelesning for studenter er noe jeg gjerne skulle gjort oftere. Til slutt vil jeg takke for at jeg fikk muligheten til å komme tilbake til UIT Harstad og takk til lærere og Studenter.