Koselig tur sist lørdag


Hei
På lørdag kjørte jeg og en fra personalet ut på tur, for jeg var så heldig at det var en fra personalet som gikk langvakt slik at det var mulig med tur.Turen gikk til Narvik og litt lenger sør. Det er en fin plass ved havet like før der en kjører inn til Skjomen.Jeg har kjørt forbi der mange ganger før og sett at det som oftest har stått mange bobiler der.Men denne gangen bestemte jeg at vi skulle stoppe der og trille ut av bilen slik at jeg fikk frisk luft. Det var så fint å kjenne varmen fra sola og se utover en stille fjord.Noe at det beste jeg vet er å være nær havet og kjenne lukten av hav.Jeg kjørte stolen min ut til krigsminnesmerker som står der. Der er det tilgjengelig for rullestolbrukere på hele området. Jeg hørte at det var noen turister der fra andre land når de snakket sammen.Dersom du kjører forbi Narvik vil jeg anbefale et stopp der. Etter at jeg hadde vært det og kost meg så kjørte vi ett stykke tilbake mot Narvik der jeg stoppet ved et gatekjøkken og kjøpte en god pølsemiddag.

I går søndag startet jeg innhøsting av gulrøtter som jeg har dyrket selv i mine terrasse kasser.De var i litt forskjellig størrelse,men det gjør ingenting. Som tilbehør til middag i dag hadde jeg egendyrkede gulrøtter og de smakte godt.Jeg skal få tatt inn resten av grønnsakene som jeg har denne uken.

Hvorfor har jeg ikke vært her før


Hei
I går ettermiddag kjørte jeg og min far til indre Troms.Før vi kom dit stoppet vi i Bjerkvik og spiste middag før vi igjen kjørte nordover.Jeg hadde egentlig bestemt å kjøre til Heggelia, men på tur dit spurte jeg om ikke vi istedet kunne kjøre til Målselvfossen for der har jeg ikke vært før. Når vi tok av fra E6 og hadde kjørt et stykke innover i landskapet snakket jeg og pappa om at det sikkert kunne være Bjørn der inne i skogene.Når vi tok av mot feriesenteret var det en skikkelig dårlig vei ned dit. Når vi kom frem så letet etter en plass der jeg kunne ha best utsikt til fossen.Pappa ringte lederen som driver plassen for å høre om noe var tilrettelagt for rullestolbrukere slik at jeg kunne komme nærmere fossen der. Hun svarte at ingenting der var tilrettelagt og at vi måtte lete selv. Vi fant en plass som vi parkerte slik at jeg kunne sitte å se fossen på avstand.Jeg hørte bruset fra fossen likevel og fikk en fin opplevelse.Da jeg satt der så jeg ett flott fjell i det fjerne, sa til pappa at det var en isbre eller evig snø som aldri smelter. Pappa fortalte meg at lederen for senteret hadde sakt at det var Målselv kommune som hadde ansvaret for området rundt fossen, men at de ikke hadde gjort noe for å gjøre det tilgjengelig for alle.Det var som alltid godt å komme seg bort og oppleve noe nytt.

Første tur ut etter sykdom


Hei
Etter å ha vært syk i en uke så følte jeg meg bedre i går. Jeg avtalte med pappa om å kjøre en kveldstur ut får å se noe annet en de fire veggene i leiligheten som har kommet nærmere og nærmere i det siste.Vi gjorde som vi pleier, kjørte først til Bogen for å kjøpe kaffe og skolebolle. Så kjørte vi ut til Evenes Tangen for å kose oss det ved steinkirken.Til min store glede så holder de på med å legge ny asfalt på veien ned fra flyplassen får den har vært dårlig og full av humper.Håper alle telehivene blir borte. Siden jeg nettopp har vært syk, var jeg ikke ute av bilen der. Jeg fikk pappa til å ta bilde av den fine skulpturen der.I går var det tyske bobiler der, men jeg kom meg ut til utsiktplassen med bilen min. Nå som jeg er frisk igjen ser jeg frem til nye turer.Jeg har også lagt merke til at høstfargene har begynt å komme på trærne, noe som viser at høsten er i anmarsj.Ja hver årstid har sin egen sjarm synes jeg,men jeg håper enda på dager uten regn og litt mer varme.

Ikke noe særlig å være syk

Hei
Nå begynner jeg endelig å bli bedre etter at jeg ble syk på søndag. Søndag hadde jeg hodepine og følte meg litt dårlig. Mandagen hadde jeg fortsatt hodepine og i tillegg feber,og natt til tirsdag forverret det seg i 02 tiden. Personal ringte legevakt som sa at jeg kunne ta en Paracet og avvente, men i 04 tiden kom legen hit jeg bor etter at jeg begynte å kaste opp. Jeg og legen bestemte at det var best å komme seg til sykehus så jeg ble hentet av ambulanse og kjørt dit med en fra personalet i ambulansen. De ga meg beskjed om at jeg skulle til Covid mottaket på Harstad sykehus fordi jeg hadde symptomer på Covid.Jeg synes det var litt skremmende først,men jeg ble godt tatt i mot på mottaket. Det ble tatt mange prøver og en hurtigtest som var negativ. Også den vanlige testen var negativ.Ett lite stykke ut på morgenen kom legen og sa at jeg hadde en kraftig bihulebetennelse som gjorde at jeg hadde så sterke smerter. Så det var bare å starte opp med antibiotika kur og to forskjellige nesespray.Jeg fikk reise hjem igjen på formiddagen samme dag. Nå etter 4 dager med antibiotika føler jeg meg bedre og jeg håper jeg kan komme meg en liten tur ut i helgen.

Opp i høyden


Hei
I går ble det en skikkelig langtur i lag med pappa. Dette var en tur vi hadde snakket om en stund og endelig var det godt vær og sol slik at vi kunne komme oss på tur. Turen gikk først til Sør-Skjomen da vi først kjørte litt feil,men jeg fikk se en flott natur der inne så det gjorde ikke så mye. Så gikk turen opp på fjellet til 586 meter. Den veien opp er veldig bratt og svingete, men det gikk bra. Vi stoppet på en parkeringsplass da vi kom opp og jeg kom meg ut av bilen og et stykke inn på fjellet. Pappa hadde med primus så det ble kokt vann til turmaten som vi hadde med. Det ble en god middag i det fri. Jeg merket at det var mye mygg etterhvert som pappa viftet bort,men jeg fikk noen stikk.Det var så fin utsikt der jeg satt og jeg hadde en skikkelig følelse av å være på fjellet. Etter middag kjørte vi et stykke innover fjellet opp til 700 meter før vi snudde. Det var veiarbeid i Skjomdalen og veien skulle stenges på kvelden så det var best å komme seg forbi før de stengte.Etter å ha vært på tur i 8 timer var jeg litt sliten men full av inntrykk og gode opplevelser.Dette lever jeg lenge på.

Endelig blomster i bedet.

Hei.
Tidligere i sommer fikk jeg hjelp fra min far til å lage et blomsterbed utenfor leiligheten min. Det ble sådd blandete blomsterfrø i bedet men det har tatt lang tid å få blomster i det. Så kom det en periode i sommer med mye regn og lavere temperaturer noe som gjorde at det spirte saktere.Nå i helga kom varmen tilbake og det eksploderte med blomster i flere farger.Siden jeg ikke har utsikt og ser bare rett inn i veggen på en grønn garasje så er det fint å kunne se på blomstene utenfor.

Tur i høyden og ved havet

<img src="https://cdn.blogg.no/content/uploads/sites/453/2021/08/03203557/received_335872808255533-1200×786.jpeg" alt="" width="1200" height="786" class="alignnone size-large wp-image-2819" /
Hei.
I går kjørte jeg og pappa en tur til Aunfjellet for at jeg skulle få litt fjellfølelse og komme litt opp i høyden.Jeg har jo ingen mulighet til å komme meg opp til Keipen men jeg så at det var flere turgåere i området.Jeg fikk god utsikt ned mot Kasfjord. Etterpå kjørte vi en tur til Nupen, men det var lite sol, bare noen få stråler som skinte på havet. Det er uansett en fin plass og der er det god utsikt.Nå er midnattsola borte for i år men jeg er glad for at jeg fikk oppleve den tidligere i sommer.Som alltid en fin tur i lag med pappa.