Et år har gått


Hei.
Et år er gått og jeg har blitt et å eldre siden forrige nyttårsaften. I året som har gått har jeg vært heldig som har fått vert mye ute på forskjellige turer. Ute naturen der jeg trives godt. Årets høydepunkt var å få lov å komme tilbake til UiT Harstad for å holde foredrag for vernepleier studenter.Så fikk jeg også mulighet til å få oppleve en konsert med TIX selv om det fortsatt var strenge restriksjoner. I kveld hørte jeg på kongens tale som jeg synes var fin.Der tok han opp flere tema,deriblandt det å ta vare på hverandre.Jeg likte spesielt historien om Cherokee indianeren som snakket om en god og en ond ulv.De bodde begge i hans hode,og da et barn spurte om hvem av de som vant,svarte indianeren den jeg velger å gi mat.Jeg synes det var godt sagt og jeg kommer til å ta den historien med inn i det nye året.Jeg håper som de fleste at Norge at det nye året blir bra for alle og at vi kan bygge fellesskap og gjøre hverandre sterkere. Da gjenstår bare en tur ut med pappa litt før klokken tolv får å se på fyrverkeriet.Ønsker alle et godt nyttår.

Tur til Bogen for å se på romjuls parade


Hei
I ettermiddag kom min far, og sammen kjørte vi til Bogen i Ofoten for å oppleve Romjuls paraden. Jeg hadde lest om den på forhånd på Facebook og tenkte at det hadde vært artig å se den. Vi parkerte ved butikken Bogen og kunne se alle lysene fra kjøretøyene på lang avstand. I det paraden kjørte forbi Natokaia ble det sendt opp fyrverkeri. Når de nærmet seg stedet der vi sto så vi mange biler og traktorer pyntet med julelys som kjørte forbi.Jeg synes det var artig å se at de er så kreative i Evenes og kanskje det også kunne ha vært en ide i Tjeldsund neste år.For et slikt innslag setter preg på mørketiden og gir et lite avbrekk for liten og stor.Etter paraden kjørte vi til Evenes Tangen, men på tur dit skvatt vi skikkelig av 3 elg som sto i veikanten. Nå er det viktig å kjøre forsiktig og tenke på at det når som helst kan hoppe en elg ut i veien.

Romjuls tur


Hei
Etter flere dager med god mat og selskap både julaften og andre juledag avtalte jeg og min far at vi skulle kjøre en tur ut. Vi stoppet som vanlig på truckstoppen i Evenes for påfyll av kaffe før vi kjørte videre til Bogen. Etter en kort stopp der kjørte vi til Evenestangen der det var brøytet så vi kunne kjøre inn. Etter en liten stund la jeg merke til at det var et flott skue på himmelen. Det var nordlyset som lyste i det klare kalde været. Jeg hadde lyst til å komme ut av bilen,men det var så kaldt ute så jeg fikk min far til å ta noen bilder av nordlyset så jeg fikk se det nærme. Jeg gleder meg til i morgen da vi skal ut på ny tur til Bogen for å se på juleparaden med kjøretøy pyntet med lys.Ønsker alle en fortsatt god romjul.

God jul.


Hei
Nå kjenner jeg at julestemningen har kommet her hos meg.I går fikk jeg hjelp hos min far til å pynte juletreet. Tradisjon tro har jeg sett på juleprogrammet på NRK på formiddagen, noe jeg synes er koselig. Nå er også ribben i ovnen og det sprer seg god en god lukt i leiligheten. Jeg gleder meg til å feire jul sammen med min far, spise god mat og god drikke før julegave åpning senere i kveld.Jeg føler meg heldig som har noen å feire jul sammen med for det er det ikke alle som har. Da vil jeg ønske alle en riktig god jul.

En fin adventshelg


Hei
Denne siste helgen før jul har jeg vært ute å kjørt turer i bilen min. De siste dagene har det regnet ganske mye, men litt oppe i høyden så både sluddet og snødde det. I dag har det endelig vært et fin vær så jeg dro en tur ut med stolen min for å få med meg mørketidslys og blåtimen. Det er jo så fin temperatur nå så jeg trengte ikke å pakke meg inn som en polfarer.Jeg legger ut et bilde av en fin juledekorasjon som jeg har fått hjelp til hos en fra personalet som er kreativ og flink. Jeg synes den pynter så fint opp i stuen min nå frem mot jul.Hos meg har jeg som tradisjon at jeg pynte juletreet lille julaften.Den tradisjonen har jeg hatt siden jeg var barn. En av de neste dagene skal jeg også få hjelp til å bake julekaker.ønsker alle en fin førjulstid.

Forberedelser til jula

Hei.
I år tenkte jeg å være litt tidlig ute med handel av julegaver i tilfelle det skal komme nye restriksjoner.Så på fredagen på formiddagen kjørte jeg og noen fra personalet til Harstad for å handle alle julegaver.Jeg brukte som vanlig munnbind og jeg så alle andre brukte det på butikkene i kjøpesenteret.Etter å ha vært inne i hele går,så dro jeg ut en tur i dag på lokale søndagsåpne butikken. Nå som temperaturen endelig har steget var det godt å kjøre ut med stolen min for å få frisk luft.Ønsker alle en fortsatt god advents søndag.

Ut på tur for å lade bilen

Hei
Onsdagen denne uken var batteriet helt flatt og jeg måtte ha veihjelp for å få start. Nå som det har vært over 20 minus en periode og at jeg ikke har brukt bilen så tappes den fort for strøm. Så i helgen har jeg vært ute på tur både lørdag og søndag for å holde batteriet oppladet. Nå viser gradestokken her hos meg nesten 24 minus. Nå går det unna på strømmen og jeg tenker på alle de som er avhengig av varme for å ikke ha så mye smerter kroppen.Deriblandt meg selv.Jeg ser at gruppen,Vi som krever billigere strøm vokser for hver dag. Jeg håper at politikerne tar grep før noen fryser i hjel eller dør som følge av at de ikke har råd til den høye strømregningen og i stedet sulter.Det er noe forferdelig galt med styringen av Norge nå.Hvor er det blitt av de stemmene som så under valgkampen sa at det var vanlige folk sin tur? Alt som skal til for å leve et verdig liv i Norge er blitt dyrt, drivstoff, matvarer og strøm,dermed er det mange som faller utenfor og som er i krise. Nå må det handles straks og alt snakk om langsiktige løsninger må legges bort.