Nå har jeg fått nok.

Hei
Jeg har i et tidligere innlegg skrevet om forandring av helgeturnus her jeg bor,og nå i dag kom resultatet tydelig opp i dagen. Jeg skriver slik jeg har opplevd dagen i dag.For det første er det bare to på jobb på 5 brukere og jeg har et enkeltvedtak om 1-1 og 2-1 når jeg har behov for det.Dette vedtaket blir bare på papiret slik helgene er nå. Det som gjorde meg forbannet i dag var at når jeg ringte etter hjelp for toalettbesøk etter klokken 15 fikk jeg beskjed om at det det var bare en fra personalet igjen da det andre personalet var med de øvrige brukerne ute på tur i nærområdet. Da ble det til at jeg måtte vente med å gå på do til kveldsvakt kom på. I mellomtiden mens jeg ventet på kveldsvakt skulle jeg rulle en liten tur utfor her jeg bor. Mens jeg var utenfor ringte det andre personalet som var ute for å be om assistanse fra den var med meg. Jeg ble spurt om ikke vi kunne kjøre med min stol til den som hadde ringt for å hjelpe denne. Da satte jeg ned foten for jeg ventet forsatt på å komme på toalettet og at jeg ventet på kveldsvakt som var like om hjørnet. Nå er jeg drittlei av å ikke vite om det er nok personale tilstede når jeg må på toalettet.Slik det er nå i helgene går det ut over alle brukerne. Slik personal situasjonen er nå er det kun 3 på jobb i 2,5 timer lørdag og søndag. I den tiden er det både overlapping og en hastig tur ut for noen. Jeg stiller spørsmål om kommunens slagord,som så fint heter Sammen for hverandre stemmer? Jeg har gjentatte ganger tatt opp både bemanningssituasjonen og det at jeg ufrivillig må vente på toalettbesøk uten at det har blitt så mye bedre.Manglende aktivitet i hverdagen sliter på psyken og når personalet ikke har tid til annet en nødvendig helsehjelp eller lage middag blir jeg frustrert.Dersom personalet skulle ta seg god tid hos meg,for eksempel ta et parti sjakk så vet jeg at det går utover de andre brukerne og min samvittighet. Nå må noe snart skje for nå har jeg fått nok.

Lite bål men fin Sankthans

Hei
I går kveld dro jeg og pappa ut for å feire Sankthans. Først så kjørte vi til Evenes Tangen for å se om det var mulig å feire der, men sto vinden rett inn mot land. Så vi snudde å kjørte ut til Tjeldøya og Nausttuftene for der er det greit finne le mot vinden bak store granbusker. Vi fant ut at det var trygt å ha et lite bål i fjæra. Vi bare gravde ut et hull i sanden. Jeg fikk grillet pølse på bålet.I går var det bare vi som hadde funnet veien dit, men det gjorde ingen ting for jeg koste meg sammen med pappa.Jeg så at gangbroen fortsatt er utilgjengelig for meg og andre rullestolbrukere for det har rast ut en stor glippe som gjør at jeg ikke kommer meg på broen.Det var så fint å være ute i naturen i går selv om jeg ble litt kald på fingrene.

Erfaring måtte til hos tannlegen

Hei
I dag hadde jeg time hos tannlegen her på Evenskjer. Jeg rullet dit i skikkelig regnvær men hadde på meg regnklær så så det gikk bra. Jeg var var hos samme tannlege for en stund siden, men da fikk de ikke til å ta røntgen av tennene. Jeg har en sterk brekningsrefleks slik at fingre som holder røntgenbilde går ikke. Den tannlegen som var der før hadde laget et spesial verktøy for å holde røntgenbilder uten å utløse brekninger. Så i dag hadde jeg alliert meg med min far som var med for å forklare tannlegen hvordan det verktøyet så ut. Det viste seg at de ikke hadde det verktøyet tilgjengelig men istedet en lang tynn tang som de kunne låse fast til røntgenbildene. Det gikk fint og jeg fikk tatt bilde av alle jekslene mine. Jeg fikk beskjed om at jeg fortsatt har null hull. Jeg har vært heldig som ikke har hatt hull på alle de årene jeg har levd.Jeg fikk beskjed fra tannlegen om å forsette med å bruke tanntråd og pusse tenner. Det jo også takket være alle de som har pusset mine tenner opp igjennom årene at jeg ikke har hull.

Mandags tur i friluft

Hei
I dag kom pappa etter jobb og hentet meg her jeg bor. Vi hadde avtalt at vi skulle ut på tur selv om det var gråvær og fare for noe vått fra oven. Først kjørte vi til Bogen for å kjøpe kaffe og noe godt til kaffen. Vi kjørte så videre til Evenes Tangen der det var vindstille for en gang skyld.Der koste vi oss med både bål og kaffe mens vi nøt utsikten.Mens vi var der kom det bobilturister fra en plass sør i landet. De var interessert i historien om Evenes Tangen batteri og om angrepet på Narvik så de slo av en prat.Det var hyggelig. Når været er varmt og det er lite vind så er det så fint å se på steinkirken og naturen der. Jeg tenker at jeg er heldig som bor bare en liten kjøretur unna en så flott plass.

Spennede å være ute blant folk

Hei
I dag rullet jeg bort for å handle på Rema her på Evenskjer. Under pandemien har som regel personalet eller min far handlet for meg for at jeg har vært redd å bli smittet av Korona. Nå som jeg er fullvaksinert for en stund siden, og at det i tillegg er liten smitte føler jeg meg trygg på å vær ute blant mennesker igjen. Da jeg kom til butikken var det masse folk som var å handlet. Jeg la merke til at regelen om 1 meters avstand ikke ble holdt og at folk gikk tettere sammen. Jeg tenker at det kanskje er den nye normalen nå som regjeringen har signalisert at det åpnes mer og mer opp og at folk flest senker skuldrene. Det tar nok en stund før KORONA REFLEKSEN min blir helt borte. Jeg håper at vi snart kan leve som før og at vi kan klemme hverandre eller ta hverandre i hendene. Det er noe jeg har savnet og også mange andre tenker jeg.Det å kunne være sosial ute blant folk igjen er kanskje noe vi må trene på. Ønsker alle en god lørdagskveld.

Fisketur som endte med en fin biltur

Hei
I går ettermiddag kom fritidskontakten til meg. Vi hadde på forhånd bestemt at vi skulle kjøre til Heimvannet for å prøve fiskelykken,men på tur dit så begynte det å regne mye. Siden jeg ikke er så glad i å bli våt og kald så snudde vi. En annen ting er jo også at når det er vått på bakken i ulendt terreng så tar rullestolen seg dårlig frem. I stedet kjørte vi en tur til Bjerkvik for å ta en kaffe som jeg hadde med meg.Jeg tenker at jeg får rikelig anledning til å dra på fisketur i sommer til forskjellige vann. Sommeren er jo så vidt i gang. Det er uansett flott og komme seg ut i lag med min fritidskontakt, det setter jeg stor pris på.

Turnus endring gjør livet mitt fattigere.


Hei
Tidligere i helgene mine hadde jeg mulighet til å kunne komme meg ut på en lengre tur. Det har jo hele tiden vært umulig på hverdagene og nå er jeg jeg fra tatt muligheten for lengre turer i helgene. Det er slutt på langvakter lørdag og søndag noe som gjør at jeg må enten være tilbake til vaktskifte eller jeg ikke kan på kveldene heller for de det er bare to på alle beboerne her jeg bor. Jeg må også vente ekstra lenge på blant annet toalettbesøk annet som er nødvendig for meg å få gjort når de er bare to på jobb. Heldigvis kunne min far ta meg med på en lengre kjøretur i går lørdag,Da kunne kunne jo også de andre beboerne komme seg ut på tur med personalet. Turen i går gikk helt til Olsborg og jeg koste meg på turen sammen med pappa. Det var spennende å se at Målselva hadde vokst seg så stor at den nesten tok i brua ved Olsborg. Det var mye regn på turen men det begynte å lysne på tur hjemover. Det var så fint å se alt det grønne nå som alt som vokser i naturen har fått vann. Når vi nærmet oss Evenskjer skinte sola så fint at det var nesten som en eksplosjon av forskjellige grønne farger. I dag har jeg bare vært inne å sett på fotball maraton på tvn.

Kronglete vei til nytt tilpasset korsett

Hei.
I dag har jeg vært å snakket med legen om tilpasning av nytt korsett. Jeg har en tilstand i ryggen som heter Skoliose og som gjør at ryggen er skeiv. For å motvirke skoliosen må jeg bruke et korsett som jeg har fått tilpasset på Sophies Minde i Oslo. Dette kosettet er jeg helt avhengig av for å kunne sitte noenlunde oppreist. Nå er det snart tid for en ny tilpasning da jeg har hatt det samme korsettet i 6 år. Når jeg snakket med legen om hvordan jeg skal komme meg til Oslo sa jeg at jeg må ha ambulansefly fordi jeg ikke kan sitte i et flysete. Flyselskapene og Avinor nekter meg å ligge under start og landing.Jeg har prøvd dette før og det er utrolig smertefullt. Men legen sa at det kunne bli vanskelig å rekvirere et ambulansefly for å frakte meg ned og opp igjen. Selvsagt hadde jeg tatt rutefly dersom jeg hadde kunnet sitte, men jeg klarer ikke det. Derom jeg ikke kan reise med ambulansefly gjenstår det bare en mulighet,å kjøre den lange veien ned til Oslo med min egen bil noe som er veldig slitsomt og tidskrevende. Jeg vil i den anledning stille et spørsmål til helseministeren og samferdselsminister; hva skal vi som ikke kan sitte oppreist på rutefly og som etter legens vurderinger er for friske til å reise med ambulansefly gjøre? Dette gjelder ikke bare meg, men mange som har rygglidelser.

En konsert med følelser


Hei.
I går kjørte jeg og min far og en fra personalet til Harstad for å oppleve første konserten siden før pandemien. Det var selveste TIX som skulle stå på scenen. Da vi kom til konsert området ble jeg tatt vel i mot av vaktene der og ble geleidet helt frem til plassen der jeg skulle være.Skikkelig god service fra fra vaktene og en hyggelig prat om mine forventninger til konserten. De hadde gjort en god jobb med tanke på smittevern og delt området inn i tre avdelinger. Sola skinte og alt var klart til konsert. Så kom TIX på scenen til vill jubel fra publikum.Etter den første sangen opplevde jeg Andreas som beveget da han snakket om at det var første gangen han sto på en scene å så publikum live etter at pandemien startet. Som han sa sist han sto på en scene så så han i kamera på ESC.Tix sang både for meg ukjente og kjente sanger deriblant Fallen Angel.Det som var litt synd var att alle måtte sitte under konserten og at når TIX beveget seg blandt publikum måtte han holde seg på et avgrenset område. Jeg personlig kunne ha tenkt meg en prat med han og fortalt hvor mye han betyr for meg. Det er godt å vite at man ikke er alene om å ha blitt utsatt for mobbing.Jeg har samme ønske om å gjøre som TIX å formidle min historie om mobbing i skolen. Min opplevelse av hele arrangementet var veldig flott fra begynnelse til slutt. Helt til slutt ble det sendt opp fyrverkeri for å markere slutten på konserten.

Gleder meg til konsertopplevelsen

Hei
Som jeg har skrevet før så er jeg en fan av artisten TIX og det gode arbeidet for psykisk helse. Hans erfaring med mobbing gjør at vi har noe til felles. Jeg har ikke tics men jeg har nok av spasmer som gir meg ufrivillige bevegelser. Nå gikk ikke TIX til topps i ESC men han har berørt så mange med sine tekster. Nå på lørdag skal jeg endelig få oppleve han live i Harstad. Jeg var en av de heldige som fikk billett til konserten så nå gleder jeg meg veldig. Det blir en utrolig fin opplevelse å se Andreas Haukeland og høre hans sanger.Han er et eksempel på at det går an å lykkes selv om man er anderledes. Jeg liker det ordtaket: Enten så går det bra eller så går det over. Det vil også være rart å skulle være sammen med så mange mennesker. Sist jeg var sammen med så mange på forestilling var i kulturhuset før alt ble stengt ned i 2020.