En flott sommerhelg


Hei
I helgen så har vært ute å kost meg sommerværet og kjent solen som varmet.Fredag kom min far etter jobb og vi kjørte til Evenes og moloen der.Jeg kjørte i stolen min ut der for det er så fint å sitte der å se utover Ofotfjorden.Jeg så over mot steinkirken og så at det var fullt av bobiler der så der må jeg nok vente til turistsesongen er over for å parkere. I går dro jeg først til Harstad på handletur og på kvelden kom min støttekontakt og vi kjørte en ny tur til Harstad.Jeg dro innom restaurant og bar som heter Bark.Det var godt å komme ut blant folk.Jeg møtte en der som jeg har kjent fra tidligere.Det som var dumt er at rullestolbrukere ikke har tilgang til restauranten så jeg tok meg noe å drikke i stedet.Det er synd at det fortsatt er utilgjengelig på spisesteder for rullestolbrukere.
I dag har jeg vært en tur ute i nærområdet med terrengstolen min og det var kjempe varmt da jeg kjørte opp mot skogen.Ved middagstid kom min far innom med nyplukkede multer.De smaker så godt på brødskiven til frokost. I kveld har jeg sett på finalen i EM fotball og gratulere England med seieren. Ønsker alle en fin kommende uke.

Fin helg tross regnværet

<img src="https://cdn.blogg.no/content/uploads/sites/453/2022/07/17193934/received_602678751266405-1200×900.jpeg" alt="" width="1200" height="900" class="alignnone size-large wp-image-3083" /
I helgen har det vært regn og lavere temperatur og normalt innetid. Så for å gjøre noe annet foreslo min far at vi kunne kjøre en tur til Bjarkøy for jeg har ikke vært der siden før pandemien.Da var det for å se å høre en venn spille på Bjarkøy brygge. Vi hadde tenkt til å spise der etter vi hadde kjørt ut til Leirvåg.Vi stoppet får å se og høre lyden fra krykkjeberget der ute og det var mye lyd.Det er fint der ute. Vi kjørte innom Bjarkøy brygge,men der var det ikke åpent eller kanskje de ikke har matservering der.Så da var valget å kjøre til fergen tidligere enn planlagt og komme seg over til Harstad for å spise der.En annen ting som er litt spennende er tunellen ut til Bjarkøy for den går langt under havbunnen og i tillegg så er det en flott natur der ute med mange holmer og fugleliv.
I dag trosset jeg regnet og fikk på meg regntrekk når jeg kjørte ut med terreng stolen min i nærområdet.Det føltes ikke så kaldt,men det var godt å komme ut i frisk luft.Jeg har hatt en fin helg synes jeg.

Tilgjengelighet for alle?


Hei.
I ettermiddag kom min far til meg for at vi skulle gå en tur ut for å nyte det gode været. Etter planen skulle vi kose oss ute på den bryggen som ligger ved isbade stranden her på Evenskjer. Det hadde vært så fint å sitte der ute å kjenne brisen fra havet.Da vi kom ned dit ble jeg negativt overrasket. Det er altså ikke mulig for meg som rullestol bruker å komme meg ut på den bryggen på grunn av en kant på ca 15 cm i overgangen mellom betong og brygge. Er det mulig tenkte jeg og ble trist.Siden jeg som regel må tilbringe sommeren her på Evenskjer ble skikkelig skuffet. Det kan da ikke være vanskelig å utgjevne den kanten slik at også rullestolbrukere kan benytte seg av brygga der. I stedet gikk vi ned på plassen ved havet på Skjærran, Der er det fint og nært havet, men der er det ingen benker.Der kunne det også med fordel ha blitt koseligste å være med benker og litt grøntområder.Nå håper jeg at de ansvarlige for vedlikeholdet av Isbadestranda tar grep for å ordne tilgang til bryggen der.

Min sommer så langt

Hei.
Sommerværet har vært så fint til nå. Det har vært så varmt at jeg har måttet hatt på en vifte i leiligheten.Når andre har dratt på ferie har jeg måtte holde meg hjemme.Tidligere har jeg sammen med personalet kunne ha dratt på en overnattings tur,men nå går det ikke. Ofte er det minimalt med personal på jobb og vanskeligheter med å skaffe vikarer og på grunn av dette må noen jobbe dobble vakter.De kan ikke kjøre meg en ut på en lengre tur og i tillegg de må forholde seg til vaktskifte.De turene jeg har vært på i det siste har jeg dratt ut sammen med min far. Var en fin tur til Narvik og grillet i fjæra på Evenes.En annen ting er at lyse kvelder i helgene kan jeg glemme for jeg må være i seng til klokken 23. Forklaringen jeg får er personal mangel og ferie avvikling.Jeg synes det er trist at pårørende må trå til for at jeg skal få oppleve ting. Jeg hører at det gjelder flere steder i Norge og jeg tenker at politikerne på Stortinget må komme på banen for å gjøre helse og omsorgs yrkene mer attraktive. Ser med bekymring på bemanningssituasjonen dersom dette fortsetter.Det er veldig synd at det er vanskelig å få nokk ferievikarer her jeg bor som fører til at tilbudet til beboerne blir dårligere og kanskje heller ikke forsvarlig drift.

Sjakkfeber

Hei.
Jeg har tidligere skrevet om min interesse for Sjakk,Det var en som jobbet på den gang KOA der jeg bodde en stund som lærte meg og spille sjakk.Det som har vært vanskelig er finne noen jeg fysisk kan spille mot, men nå har jeg fått hjelp til å få meg en profil på en side på internett. Der kan jeg spille mot mennesker fra hele verden og det er en fin hobby og hjernetrim. Noen er dårlige tapere og sender meg negative kommentarer når jeg vinner,men det bryr jeg meg ikke om.Jeg synes det er flott med utfordringer og jeg liker å møte noen som er skikkelig gode Det som er viktig for meg når jeg spiller sjakk er at dagsformen er god og at jeg kan konsentrere meg helt på spillet.