Året som har godt

Hei

Jeg husker at jeg skrev på nyttårsaften i fjor at et av mine nyttårsforsetter var at jeg skulle komme meg mer ut og være sosial blandt andre mennesker. Noen måneder senere ble landet stengt ned på grunn av covid 19. Dette førte til at min kontakt med andre ble veldig vanskelig. Her jeg bor ble det fullstendig lockdown og friheten begrenset. Det som reddet meg fra å være inne hele tiden var at jeg kunne dra ut i naturen så lenge jeg ikke kom i kontakt med andre. Jeg har hatt mange fine turer i året som har gått, både til Råndalen,Naustuftene på Tjeldøya og diverse fiskevann. Selv om jeg må fortsette å være forsiktig i det nye året så er et av mine nyttårsforsetter at jeg skal fortsette å komme meg ut i naturen. I dette året her har jeg fått en fritidskontakt som bruker å ta meg med ut på tur. Vi har hatt flere koselige turer i lag og jeg gleder meg til nye turer neste år. Jeg håper at det i løpet av neste år blir mulighet for sosial kontakt uten å tenke smittevern hele tiden. I dag er det 28 år siden jeg ble født og jeg skal feire dagen sammen med min pappa ut i mot nyttårs natten. Jeg ønsker for alle en god nyttårsfeiring og et godt nyttår 🎆🎉🎉

 

Lyset på tur tilbake

Hei

Etter å ha vært inne og bare i bil når jeg har vært utenfor leiligheten, så gjorde det så godt med en tur ut i dag. Turen gikk opp mot fotball banen og rundt omkring her jeg bor. Lyset ute i dag var så fint og jeg synes at det allerede nå har blitt litt lysere ute. Nå mangler bare snøen så blir alt perfekt. Et av mine nyttårsforsett er å komme meg mer ut og særlig nå som jeg har fått en bål panne som jeg kan ha meg meg ut på tur. I dag er et bare to dager igjen til nyttårsaften og min 28 års dag. En del av den skal feires ute på tur for å se fyrverkeriet ved midnatt på torsdag.

Fin første juledags tur

Hei

Etter en fin julefeiring sammen med pappa og en felles kompis og masse god mat, så fikk jeg tilbud om en kjøretur på første juledag. Jeg og pappa kjørte ut på ettermiddagen med min bil for å se på den fine månen. Nå som det er så lite snø her jeg bor, så for å skikkelig vinter følelse i julen valgte vi å kjøre opp til Gratangsfjellet der det er snø. Det var litt rart at det var så lite trafikk så jeg begynte å telle biler, så maks 15 møtende biler fra Evenskjer til Bjerkvik. En annen ting som også var spesielt var at alle butikker var stengt, men det hadde jeg tenkt på så jeg hadde med kaffe. Jeg synes det var en fin start på romjulen.

I dag hadde jeg invitert min mamma og søster til pinnekjøtt middag. Personalet hjalp meg med å lage til middagen. Det var god mat og koselig prat rundt bordet. Etter middagen drakk vi kaffe. Jula mi har vært fin så langt og jeg ønsker alle en fortsatt fin romjul. Nå har jeg bare et ønske og det er litt snø som lyser opp mørketiden.

 

Klar til julefeiring

Hei

I dag har jeg fått gjort de de siste forberedelsene til jul. Det har blitt handlet inn mat og andre ting til jula. Tidligere i dag hadde jeg besøk av mamma og søster som hadde med jule gaver. Det var koselig. I kveld kom min pappa for å hjelpe meg å pynte til jul. Pynting av juletre er er er en av de tingene som får meg i julestemning. Nå ser jeg frem til i morgen da jeg skal feire julaften med min pappa og en felles venn. Det blir både artig og koselig tenker jeg. Jeg føler julefred og jeg vil ønske alle en riktig god jul🎅

 

En dag med hjernetrim

Hei

Hei

I da når det var regn og ruskevær ute fant jeg frem sjakkbrettet. Jeg var så heldi i dag at en i fra personalet kunne spille sjakk slik at vi kunne spille sammen. De var en s

Hei

I dag når det var regn og ruskevær ute fant jeg frem sjakkbrettet. Jeg var så heldig i dag at en i fra personalet kunne spille sjakk slik at vi kunne spille sammen. Det var en stund siden sist, slik at jeg følte meg litt rusten og det var utfordrende å spille mot en god motstander. Jeg tenker at det er godt for hodet å få brynet seg litt i sjakk. Jeg har heldigvis ikke glemt gamle kunster,men det som er utfordrende er å finne noen å spille mot. Jeg anbefaler sjakk som god hjernetrim og så er det sosialt. Bare for orden skyld så tapte jeg i dag men jeg satser på å komme sterkere tilbake neste gang.

 

Mørketids tur

Hei

I går ettermiddag kjørte min far og jeg ut på tur for å se på den fine himmelen. Turen gikk til Gratangsfjellet og videre til Øse etter å ha spist middag i Bjerkvik. Det var en fin stjerne himmel i går men uten måne der oppe. Så heller ikke noe nordlys men det var fint allikevel. Det var flott at min far hadde fri dag fra turnus i går, slik at han kunne ta meg med på tur. Det som også var litt rart der oppe på fjellet, var at det nesten ikke var brøytekanter. I fjor var det mye mere snø på denne tiden. Men det som har kommet til nå lyser fint og det glitret så fint i fra lyset på bilen. Nå ser frem til en ny tur ut i helgen med personalet. Ønsker alle en god kveld og en fin siste advents helg.

 

Frisk luft er terapi

Hei

Annen hver dag har jeg bestemt meg for å komme meg en tur ut av leiligheten min. I allefall de dager forholdene tillater det, for når det blir glatt og mye snø er det litt begrenset hvor langt jeg kommer med stolen min. I går fikk jeg meg en fin tur med stolen min her på Evenskjer, helt ned til plassen på Skjærran der det er fint å se utover havet. Jeg var heldig å fikk se en lastebåt som dro forbi. Den plassen nede til venstre på Skjærran kunne vært en fin plass for alle her på Evenskjer hvis kommunen hadde gjort området mer innbydende. I dag minner det mer om en fylling av masser og annet skrap som er der. Foreksempel kunne det vært planert og satt ut benker der, eventuelt satt opp ei grillbu der med utsikt mot fjellene og havet. Dette vil være en måte å skape trivsel og bo lyst her på Evenskjer tenker jeg.

 

 

På jakt etter litt lys fra sola

Hei.

Jeg bestemte meg for å komme meg ut så tidlig som mulig etter frokost for å få meg den den fine himmelen som var. Jeg trillet med stolen min bort i nærheten av isbadestranden der jeg stod å så mot det fine lyset. Sola er nå under horisonten men den lager flotte farger på himmelen. Det var kaldt ute så jeg hadde ekstra mye klær på meg i dag. Etter å ha sett på det fine lyset så trillet jeg videre her på Evenskjer for å få meg frisk luft.  Jeg synes det er viktig i mørketiden å komme seg ut for å få med seg det lille dagslyset som er. Det gjør mørketiden litt lettere synes jeg.

Julestjerne på himmelen

Hei

I dag var jeg ute på gårdsplassen for å se etter F 16 flyan som skulle komme over her jeg bor. Jeg syns det er en fin tradisjon og fly i formasjon som en stjerne nå i førjulstiden. Først hørte jeg en buldrende lyd og så kom de 24 i tallet. Jeg skulle gjerne ha tatt et bilde men de fløy så fort,men jeg har delt en artikkel på Facebook som viser flyene. Synes det er viktig med et slikt lyspunkt i mørketiden. Det som gjorde det ekstra flott var at det var klarvær og fint lys ute. Det er kanskje siste gang formasjonen bare består av F 16 fly for F 35 er på tur inn i luftforsvaret. Jeg ønsker alle som jobber eller tjenestegjør og som passer på landet en god adventstid. Så ønsker jeg alle en god advent helg.

Handletur med forhåndsregler og ny stol

Hei

I dag trengte jeg påfyll av nye varer, så jeg og en fra personalet dro på Rema. Det er utfordrende å dra ut for å handle når det er andre på butikken for jeg er ikke helt sikker på om de følger smittevern og holder god nok avstand. Som en trygghet for meg så bruker jeg munnbind for å minimere risikoen for smitte. Det var en lege som sa at selv med munnbind kunne man bli smittet, men at man fikk en mindre dose som kunne redusere sykdommen. Det beste er å holde avstand. Jeg ser frem til å få vaksinen når den kommer. I mellomtiden må jeg prøve å leve så normalt som mulig, men tar mine forhåndsregler.

I morgen kommer det folk fra Permobil for at jeg skal få tilpasset en ny elektrisk rullestol. Den jeg har i dag begynner å bli gammel og har en nakkestøtte som ikke fungerer optimalt. Det er som regel litt styr å teste nye hjelpemiddel for kroppen er vant til det gamle. Jeg blir som oftest litt sliten etter slike utprøvinger, men jeg er for at jeg slipper å dra til Tromsø for dette.