En helg ute på tur

Hei.
Jeg og min far hadde snakket om å ta en langtur tidligere dersom været var bra.Så i går formiddag kjørte vi ut i dagslys for å kjøre til innlandet og til Heggelia,men først kjørte vi innom Setermoen og et stykke innover det for å se om det var noen militæraktivitet,men det er nok litt for tidlig for øvelsen Cold response 22 er jo ikke før i mars.Dessverre var det overskyet slik at sola ikke var synlig.Jeg hadde hørt at det skulle være mye elg ved veiene på innlandet,så vi kjørte forsiktig.På Gratangsfjellet blåste det kuling og det var en del nøfokk,som av og til gjorde det vanskelig å se.Heldigvis så snødde det ikke i tillegg slik at vi hadde måtte kjørt i kolonne som vi har gjort før. Det var spesielt å se snøfokk noen plasser laget små virvelvinder som danset over veien. Da vi sto parkert på Heggelia kom noen nederlandske soldater i en gammel lastebil som så ut som om den var fra 60 tallet og en gammel Landrover.Det er rart de ikke har mer moderne biler når de er her på øvelse. Så kom det en del engelske soldater som hadde skikkelige terrengkjøretøy.Det var en fin tur i går, men litt slitsomt da det var enkelte plasser som var rene vaskebrett å kjøre på.
I dag fikk jeg meg en tur ut i kulden med terreng stolen utenfor her jeg bor. Jeg hadde lyst til å se om jeg kunne se noe til sola, men jeg så at den lyste på fjellene i det fjerne.Selv om det var blå himmel,så lå det skyer og blokkerte for sola.Heldigvis kommer den høyere opp for hver dag så nå gleder jeg meg til den dagen den skinner inn i stuen min.

Inne helg

Hei.
Denne helgen har jeg holdt meg inne borsett fra en tur ut med pappa på torsdag før helgen.Nå er det et kraftig uvær ute og det blåser så stuevinduene buler inn og vinden plystrer rundt hushjørne.Jeg har heldigvis bunkret vann,batterier og stearinlys i tilfelle strømmen blir borte.I dag var jeg heldig å få spilt et parti sjakk med en fra personalet.Det er noe jeg setter pris på for sjakk liker jeg for det er fin hjernetrim.Fremover håper jeg på et mer stabilt vær med klarvær så vi får se sola for første gang i år. Med all den vinden og nedbøren burde vel strømprisene gå ned.Slik jeg har lest har Putin en finger med i spillet om gass og kraft krise i Europa, men om det stemmer vet jeg ikke.I tillegg håper jeg at forholdende i Norge og Europa bedrer seg med tanke på den spenningen som råder nå.

Helg med frisk vær


Hei.
Helgen startet med tur ut med pappa til Evenes og Bogen.På Evenes kjøpte jeg meg et stykke pizza til middag på truckstoppen.Mens jeg satt der så jeg at diesel prisen var veldig høy.Det synes enjeg er dumt for meg og andre som er avhengig av bil for å komme seg ut på tur.Så gikk turen videre til Bogen.På veien dit så vi en del elg ved og på veien.I Bogen snøet det sidelengs for det var en del vind. Lørdagen holdt jeg meg inne på grunn av regn og snø.Ut på kvelden kom pappa og så MGP sammen med meg.Jeg synes at Frode var rett vinner for han hadde en sang med budskap og en fin melodi. På søndagen ble det på ny en tur ut for å fylle dyrt drivstoff og kjøre en ny tur til Bogen.Kjør forsiktig de kommende dagene nå som det er meldt mye regn.Ønsker alle en fin uke.

Mine tanker om uken som gikk


Hei.
Jeg så på værmeldingen i begynnelsen av uka at det skulle komme mye snø.På onsdagen holdt jeg meg inne når det blåste og snøet.Og snøen kom i mengder helt til torsdag kveld. Da jeg så på debatten torsdag kveld som handlet om strømprisene begynte jeg og undre meg over hvilket land jeg bor i.Det virker som om jo mere penger staten tjener på strøm og gass blir vi som bor i dette landet fattigere.En annen ting er at der kraft kommuner håver inn penger bør det være forventet at det kommer innbyggerne til gode.Fredag var jeg og pappa en tur for å se om det var noen aktivitet ved flybasen på Evenes da de har tatt over beredskapen for NATO i nord.Hadde ønsket å se F16 en siste gang fly over Evenes, men det gikk i vasken på grunn av været på torsdag.Lørdagen kjørte jeg og en fra personale ut en tur med bilen min til Evenes.I dag søndag har jeg bare lappet av og vært en tur ute i det kalde været med stolen min.Nå venter jeg på de første solstråler i mitt stuevindu,men når er deT meldt regn ut i uken så det tar nok enda en stund.