Sol,fjell og hav

Hei

I dag gikk turen til en fin plass utenfor Harstad som heter Nupen. På grunn av at det var kald øst vind her jeg bor kjørte jeg dit. Der var det nesten vindstille og nesten snøfritt. Satt ute i sola og så på den fine utsikten mot havet og fjellene. Hørte fuglene både i fjæra og i skogen. Så varmt det var i sola i dag er det lenge siden det har vært. Vi er heldige vi som bor her oppe i nord som har god plass til å være ute og samtidig kan holde avstand til andre.

Overgang til vår

Hei.

I dag har jeg vært ute i sola og hatt bål og grillet pølser. Jeg kjørte opp til Herjangen for å finne en plass i solen men det er ikke enkelt da det er folk overalt. Fant til slutt en plass i nærheten av Revhøgda. Det er godt å være sola og se og høre snøen smelter. Nå begynner en ny årstid da det er lettere for rullestolbrukere å komme seg frem i naturen.

Fin tur til Evenestangen i ettermiddag

Hei

I ettermiddag kjørte jeg til Evenestangen for å se på utsikten og Steinkjærka der. Det var sol og fin vær så jeg hadde tenkt å ha bål og grille men det var en skikkelig kald nordavind som gjorde at jeg valgte å returnere etter en stund. Det er også en spesiell plass da det er krigsminner der. Det er tilgjengelig et stykke for rullestolbrukere , men en del grus i en bakke gjorde at jeg måtte ha litt dytte hjelp. Men det er en flott utsikt derfra.

Et spørsmål til FHI

Hei

Jeg har fulgt med på alle pressekonferansene med FHI og helseministeren hvor de har kommet med mange råd om å holde avstand og vaske hendene. Videre sa de at det er viktig å unngå nærkontakt. Da begynte jeg å tenke på et spørmål om hvordan skal man opptre dersom noen faller om på gaten og trenger hjerte og lungeredning særlig med tanke på i de tilfeller man må utføre munn til munn. Jeg savner et klart råd rundt dette fra helsemyndighetene da jeg tenker at det kan være en aktuell problemstilling. Alle mennesker har jo et instinkt om å hjelpe mennesker i nød.

Bålkos i sola

Hei

I dag har jeg vært ute å kost meg i sola. Den varmet skikkelig i dag. Kjørte et sted for meg selv for å oppleve litt natur samtidig som jeg unngikk folk. Fikk laget bål og grillet pølser. Merker at jeg har vært ute i frisk fjelluft i dag og i sola for jeg blir litt trett etter middag. Det våres skikkelig nå for mens jeg satt i sola kom en flue og satt seg på kneet mitt. Våren er en fin tid synes jeg.

Fint med avveksling

Hei

I helga har jeg vært ute å fartet med bilen. I går var jeg så heldig å kunne kjøre til Bjerkvik for å se på kortesjen der det deltok biler fra brann og rednings etaten. Norsk folkehjelp og sivilforsvaret var også med i den. Det hadde møtt opp mange biler som sto langs veien å tutet da de kjørte forbi. Jeg synes det er et veldig bra tiltak for å gjøre hverdagen litt lettere. I dag har jeg vært en tur til Trondenes og sett på utsikten fra bilen. Det var ganske mange mennesker ved kirka så jeg holdt meg i bilen for jeg må være forsiktig. Det er blitt slik at jeg hele tiden må tenke hvordan jeg best kan beskyttes mot smitte.

Å kunne være mer ute på terrassen

Hei

Nå blir det lettere for meg å være ute selv om været er litt kjølig. Har fått montert en terrasse varmer som gjør at jeg kan sitte ute på veien og om høsten å få frisk luft. Jeg har savnet å kunne ta en kopp kaffe eller te ute uten å måtte kle på meg en masse klær. Etter test i dag så var det godt og varmt selv om det var litt overskyet.

Opplæring av leger

Hei.

Som jeg skrev i går hadde jeg time til påfylling av Baklofen ved UNN Harstad i dag. Jeg hadde med meg to ledsagere som vanlig da jeg møtte der. Først møtte vi en vekter ved inngangen som spurte etter innkallingen. Det fikk denne. Så spurte vekteren om jeg hadde bekreftelse på at jeg måtte ha to ledsagere. Jeg hadde ikke det men vi slapp inn da den ene ledsageren forklarte behovet. Etter jeg kom ned på Nevrologiske, ble jeg møtt av en lege som spurte om jeg hadde fått beskjed om at hun hadde med seg 3 leger som skulle få opplæring i å fylle på pumpen min. Nei det hadde ikke jeg fått beskjed om sa jeg, men det går greit sa jeg. Det tok sin tid da legen som skulle læres opp måtte gå gjennom hele prosedyren sammen med veileder. Tømming og påfylling gikk greit. Så neste gang jeg kommer, skal leger som jobber ved sykehuset i Harstad gjøre dette med påfylling. Da slipper de å reise fra Tromsø hver gang. Jeg fikk også se en modell av den pumpen jeg har under huden på magen, det var litt spesielt siden de har utviklet den siden jeg fikk den første for en del år siden som en av de første i Norge.

Ekstra spent på tur til Unn Harstad

Hei

I morgen har jeg time til påfylling av Baklofen ved Harstad sykehus, noe som vanligvis går veldig greit. Helt ærlig så er jeg litt engstelig for smitte, men jeg regner med at de har gjort tiltak ved sykehuset for å sikre besøkende pasienter. Jeg har gode smittevernrutiner her jeg bor og tar mine forholdsregler i morgen. Holde avstand til andre. Jeg blir ikke fornærmet i disse tider dersom legen ikke håndhilser😂

Vårsola varmer

Hei

Etter en god middag og dessert tok jeg meg en kopp kaffe på terrassen. Nå føler jeg virkelig at sola varmer og at våren er på tur. Jeg hører fuglene synger i buskene nå. Hører også det smeller i taket på boligen når sola varmer det opp. Etter en litt skyet dag med snøbyger så ble det en fin Langfredag her hos meg