Bedre utevær i vente

Hei.

Den siste tiden vært så dårlig vær at jeg for det meste har holdt meg inne. Mye snø og vind har gjort det ufremkommelig med rullestolen da den er så lav. Nå har jeg sett på værmeldingen for i morgen at det skal bli bedre og at det blir sol. Jeg har fått måket av terrassen og håper jeg kan være der i morgen og nyte sola. Jeg har hørt på anbefalingene om å være mer ute når man kan. For det er ikke bra å bare sitte inne.

Siste rest av militærøvelsen på tur sørover

Hei

I natt startet innlastingen av mange lagrede militær kjøretøyer fra NATO kaia i Ofoten. En roll on roll off båt kom og tok alle med seg. Den båten har stor lastekapasitet. Det var synd at øvelsen i år ble avsluttet for tidlig, men jeg håper de kommer tilbake i 2021. Det ble jo heller ikke et besøk på Skjold som var planlagt for meg, men jeg får ha det til gode.

Dette er ikke tid for egoisme

Hei

Jeg har fulgt med på den store dugnaden som pågår nå i Norge og i verden for å unngå smitte. Har med skrekk fått med meg at fortsatt er det folk som ikke bryr seg om karantene regler og går på fester og bruker idrettsplasser eller klumper seg sammen i marka. Vi er mange som er i en sårbar situasjon og som kan dø av viruset eller bli alvorlig syke. Jeg er enig i at nordnorske ordførere i står på sitt og har strenge karantene regler for de som kommer fra utsatte områder sørfra. Jeg blir sint når sentrale politikere ser ut til å la økonomi gå foran effektive tiltak for å stoppe spredning nordover.

Viktig med frisk luft

Hei

I dag bestemte jeg meg for å komme meg en tur ut med rullestolen i nærområdet. Det var så godt å trekke kald frisk luft i lungene. Jeg tenker det er viktig å komme seg ut og bort fra tv som for det meste sender negative nyheter. Jeg prøver også å se på TV-programmer med humor for det å se og høre alt som skjer med korona påvirker meg. Mitt råd er å ta en pause fra tv og komme seg litt ut i der du bor. Ellers prøver jeg å tenke positive tanker og smile litt hver dag.

Tanker om den nye tilværelsen

Hei

I forrige uke gikk alvoret opp for oss alle da myndighetene innførte strenge restriksjoner som påvirker min og din hverdag. For meg har ført til mange nye ting jeg må forholde meg til. Holde avstand og ikke få eller gå på besøk. Det er derfor godt å ha teknologi som gjør at jeg kan følge med og ha kontakt med kjente. Jeg vil også komme med en oppfordring til alle om å sende en ekstra melding eller ringe til noen som er alene eller ensom. Det er er tøft i disse dager å sitte med sine tanker og bekymringer. Det er viktig å huske på at denne situasjonen ikke er permanent og at vi får sol og sommer i år også.

Merket effekten av Korona på tur i dag

Hei

I dag har jeg og min far vært ute på kjøretur til Setermoen for å se etter militære kjøretøy. Det var mye trafikk langs veien og ved veien. Fikk se mange kjøretøyer i dag. Det er tydelig at militærøvelsen Cold response er avlyst da de er på vei tilbake fra øvelsen. Det er bra at forsvaret også tar ansvar for å hindre spredning av viruset. Det kommer flere øvelser .

Nå tar jeg mine forhåndsregler

Hei

I det siste har jeg fulgt med utviklingen av Korona i Norge. Nå innser jeg at viruset er kommet nærmere. Det gjør at jeg har tatt grep her jeg bor. Nå må alle som skal inn til meg bruke antibac eller vaske hendene grundig. Så er det innført strenge regler her jeg bor at ingen kommer inn på bygget hvis de er syke. Det gjelder personal,venner og pårørende. Jeg må prøve å leve som normalt som mulig og ikke uroe meg for mye. Det er viktig fordi når jeg er stresset og redd så går det utover imunforsvaret mitt. Jeg er glad jeg bor i Tjeldsund kommune som tar dette på alvor og har innført strengere regler enn i andre kommuner.

Narvik til Setermoen

Hei

I dag kjørte jeg ut for å se hvordan forberedelsen til Cold respons går. Jeg har fulgt med på skipstrafikken og så at det kom et Ro-Ro skip fra Orkanger som la til i Narvik. Det var fylt militære kjøretøyer som skal nordover til øvelsen. Derfor kjørte jeg først til Narvik for å med meg militær kolonnen. Det var en del ute fra det tyske Feldjager som er militær politi. De sto i Narvik sentrum å dirigerte trafikken. Etter å ha vært i Narvik, kjørte jeg nordover til Setermoen. På tur dit så jeg flere steder der det er tenkt at øvelsen skal foregå. Det blir spennende å følge med når øvelsen setter i gang.

Viktig å være kritisk

Hei

Nå når Korona viruset brer om seg i Norge er det mange som blir bekymret deriblant meg som er ekstra utsatt for å få komplikasjoner dersom jeg blir smittet. I det siste har jeg fulgt med på hvordan media omtaler viruset i nyheter og nettaviser der det ofte forekommer sensasjonsoverskrift. Jeg synes media burde være flinke til å få frem at viruset ikke er så farlig for unge og friske. Det er viktig at befolkningen beholder tilliten til media nå og følger de råd som kommer fra Folkehelseinstituttet. Samtidig er det viktig å lese hele artikkelen fra media og ikke bare overskriften. Den beste medisinen er å holde roen å ikke få panikk, følg de anvisninger om hygiene som blir gitt.