Kom mai du skjønne milde?


Hei
Nå begynner jeg å lure på hvor våren blir av. Det er ikke mange dagene jeg har kunnet være ute på min terrasse uten å fryse eller snør ned. Ser ut til at plantesesongen lar vente på seg en stund enda. Jeg tenker å anlegge et blomsterbed utenfor terrassen min i år, men med slikt vær må jeg vente. I skrivende stund laver snøen ned utenfor stuevinduet mitt. Men som kjent nytter det ikke å klage på været,men jeg klager allikevel for det tenker jeg er lov. Jeg var ute på terrassen i går kveld for å få litt luft, det var kaldt men jeg hadde på terassevarmeren. Den varmer godt. Nå vet jeg fra før at det kan skifte fort som jeg fra tidligere år, plutselig kommer sommervarmen nesten over natten.

Oppdaget ny plass


Hei
I dag når jeg var ute å kjørte med bilen så foreslo en fra personalet at vi kunne kjøre til Evenes båthavn.Der er det en molo som jeg kan kjøre rullestolen min utpå og komme ganske nærme havet. Jeg var heldig i dag med været, det var sol og lite vind der ute.Når jeg var der så kom det et fly fra Norwegian i lav høyde over hodet på oss. Flyet skulle lande på flyplassen. Det er første gang jeg fikk se et fly så nærme mens det var i lufta. Det gjorde godt å komme seg ut av bilen og kjenne på frisk sjøluft.Etter jeg hadde vært der en stund så kjørte vi videre til Bogen for å kjøpe Kaffe. En fin søndag.

Ute i frisk luft

Hei

Lørdagen min begynte med å se ut av vinduet, der så jeg at det lå et tynnt lag med ny snø på min terrasse. Da tenkte jeg at det hadde vært best å være inne, men fornuften sa at jeg har nok av klær til å holde meg varm så jeg bestemte meg for dra ut. Jeg fikk funnet frem terrengstolen min og fikk på nok klær til en tur ut i nærområdet. Jeg kjente en kaldt vind fra nord og så snøskyer som for forbi. Sola tittet fram etterhvert innimellom snøbygene. I dag så jeg et sikkert vårtegn , Hestehoven er kommet frem. Jeg er glad i blomster, men jeg må nok vente en stund enda med både såing i terrassekassene og planting av blomster. Nå er er det alle mot en på NRK. Ønsker alle en god lørdagskveld

Kontrast fyldt tur

Hei

I går hadde jeg og min pappa planlagt en tur ut for å finne en plass i solen og en plass og være ute. Tenkte at strandpromenaden i Bjerkvik var tingen siden det var nordlig vind. Da vi dro ut på ettermiddagen var det sol her, men da vi nærmet oss Bjerkvik ble vi møtt av en gråhvit vegg. Snøbygene sto i kø så det ble bestemt at vi skulle prøve Evenes Tangen i stedet. Stoppet i Bogen og kjøpte kaffe på tur dit. Snøen lavet ned tettere og tettere og det la seg på bakken også etter vi kom til Evenes tangen. Det må være siste krampetrekning fra kong vinter håper jeg. Mens jeg nøt kaffen og sjokolade i bilen så klarnet det brått opp og jeg fikk se litt blå himmel selv om solen gjemte seg bak skyene. Det var bare 1,5 plussgrader så jeg ble i bilen. Ja selv om det ble bomtur med tanke på sol og å være ute så ble det en fin tur allikevel. Avslutningsvis ønsker jeg alle en fin helg.

 

Ut mot havet

Hei. I går kveld gikk ferden først til Bjerkvik. Jeg hadde tenkt kanskje å besøke den flotte strandpromenaden der men det blåste litt kaldt og temperaturen hadde gått ned. Det er finest der når sola varmer. Jeg fikk litt chips hos fritidskontakten min, siden jeg ikke var så sulten. Jeg hadde med egen ernæring som jeg får via en knapp på magen som jeg har nevnt tidligere. Etter å ha vært i Bjerkvik kjørte vi ut mot havet ved Evenes Tangen. De gangene jeg har vært der har det som regel vært mørkt ute. Nå når kveldene er lysere og utsikten var god, så var det fint å være der. Det er tydelig at det er vår for det var en del fugleliv der. Nå er jo mange av vår trekkfugler som er kommet tilbake for å lage nye liv. Det jeg ønsker meg mest nå er et mer stabil vår uten flere snøbyger, men å vet hvor jeg bor. Men det må være lov å ønske seg bedre vær.

Endelig ute helg

Hei

I går våknet jeg til blå himmel og knallsol. Så i stedet for å kjøre ut med bilen min, så bestemte jeg at bilen skulle stå fordi jeg ville utnytte det flotte været utenfor her jeg bor. Jeg kjørte en tur med stolen min opp der hvor det går en asfaltert tur og sykkel sti gjennom skogen og ned til innfartsveien til Evenskjer. Når jeg kom ned mot Evenskjer så var det en del vind så jeg var glad jeg hadde ekstra med klær på meg så jeg slapp og fryse. For selv om sola varmer så er det ikke sommer enda. Det var bra med en tur i nærmiljøet og frisk luft. I dag kjørte vi bort til parkeringen ved de syv magiske punkter. Der åpnet personalet sidedørene på bilen min slik at jeg kunne nyte vår sola og se utover havet. Jeg synes det er synd at funksjonshemmede ikke har mulighet til å komme ned til skulpturen der. Jeg så at det var en del folk som var i fjæra og nøt det gode været i dag, akkurat som jeg.  Jeg håper vi får flere slike dager fremover.

 

Vårtur til Nordens Paris

Hei

I går var tiden kommet til en ny tur til Tromsø der jeg skulle på UNN for en ny runde med injeksjoner som jeg bruker å få hver tredje måned. Botox virker godt mot mine kramper i armer og hender. Sto tidlig opp for å være klar til taxien som kom klokken 09. Det tok litt tid å feste stolen godt til gulvet i taxien. Det var samme sjåfør som sist, en veldig grei mann. Vi stoppet på innlandet som jeg pleier for å kjøpe kaffe og boller. Så stoppet vi en gang til i Nordkjosbotn for at jeg skulle få nutrison ernæring. Vel fremme i Tromsø ventet jeg litt før jeg kom inn til legene. Injeksjonene gikk greit og det var fort gjort. På hjemturen stoppet vi på Vollan gjestestue og spiste middag som vanlig. Jeg var hjemme igjen ca 22.30 og var ganske sliten etter den lange turen. Nå er det bare å vente på virkningen av Botox som tar en uke. I dag har jeg vert sliten, men jeg ser at snøen smelter utrolig fort og jeg gleder meg til en solfylt og varmere helg slik at jeg kan være ute å nyte sola.

Hurra for kveldslyset

Hei

Nå sitter jeg å ser på et kraftig snøvær utenfor leiligheten. Slik var det heldigvis ikke i går kveld sa min far kom og tok på meg med på biltur. Vi dro som vanlig til bogen for å kjøpe kaffe og noe å bite i før vi kjørte til Evenestangen. Det som var litt spesielt var at da jeg skulle dit for noen dager siden var det så mye snø der at det ikkje gikk å kjøre inn dit ved Steinkirken. I går var det helt snøfritt der så det har tint godt de siste dagene. Nå når snøen er borte, kommer alle festningsverk fra krigens dager tydelig frem og der er en del å se. Jeg gleder meg til å kunne kjøre ned til Steinkirken med rullestolen, men det må nok bli varmere og at det ikke blåser så mye der. Det er sjeldent vindstille der og i går blåste det såpass kraftig at det ble bevegelse i bilen mens vi sto der. Da er det godt å ha en varm bil og oppholde seg i.Vi drakk kaffe og koste oss mens vi nøt den fine utsikten. Jeg kjenner at det gjør godt å komme seg litt bort fra nyheter om korona og andre negative nyheter i media for tiden og bare koble av å kvile hodet.

 

Fyr i bålpanna for første gang

Hei

I dag var været flott ute så jeg bestemte meg for å fyre opp i min nye bålpanne som jeg fikk i julegave. Jeg fyrte i den rett på utsiden av terrassen fordi den kan bli ganske varm. Jeg synes det var så fint å kjenne lukten av bål og varme fra sola. Da sola ble dekket av skyer ble det litt kjølig så jeg fikk slått på terassevarmeren som jeg har montert oppe under taket. Det er skikkelig god strålevarme fra den. Personalet laget varm kakao som jeg nøt på terrassen. Jeg fikk meg også en tur i stolen min tidligere på dagen her i nærområdet. En fin dag ute i frisk luft.

Koselig tur i lag med fritidskontakt

Hei

Nå som det begynner å bli lengre lyst på kveldene er det bra å komme seg ut. For da gjør det ikke noe om det er litt senere på dagen som i går da jeg og min fritidskontakt kjørte en tur ut. Vi har det kjempeartig i lag for vi har samme humor og det er som oftest mye latter. I går gikk turen til Bjerkvik for å spise middag og drikke kaffe. På tur hjem gikk turen om Liland da jeg hadde tenkt meg til Evenes Tangen. Men det var for mye snø så vi turte ikke å kjøre inn der. Tidligere når jeg har vært ute på kveldstur har det blitt mørkt før jeg var tilbake men ikke nå. Det er så godt å tenke på at om ikke så lenge er midnattsola tilbake. Ønsker alle en kjempefin helg.