En varm ettermiddag i friluft.

 

Hei

Det ble et flott besøk ved Steinsåsvannet i ettermiddag i lag med min far. Vi dro dit for å se om det var mulig å få litt fisk. Det ble ingen fangst denne gangen, kanskje for at det var aktivitet i og rundt vannet. Det var noen som rodde båt og noen som badet i dag. Det var også mange stokkender der som laget spetakkel og kranglet med hverandre. Det kom en flokk og slo seg ned i vannet der det var ender fra før, det var ikke populært hos de som var der. Det var også ekstra varmt der i dag for når vi kom var det vindstille og sol, etter hvert kom det skikkelige vindkast og det føltes godt. Det var godt å sitte der ved vannet å nyte en kopp kaffe og etterhvert stillheten da både ender og badene forsvant. Enda en vellykket tur og og vi er heldige som bor i et land som har så fin natur som alle kan bruke.

 

Langtur til Helligskogen

Hei

I går formiddag gikk turen nordover og helt opp til finske grensen, men det var ikke Finland som var målet. Det var å komme å se en plass jeg har lest om og hørt om, nemlig Helligskogen.  Jeg har tidligere skrevet om min interesse for forsvaret av Norge. Under den kalde krigen har det vært en linje der som var oppsatt med militære styrker som skulle møte en eventuell invasjon fra Russland. Det var synd å se at det bare er noen rester igjen fra tidligere tider. Det er sikkert også mye som er skjult i fjellene der og som ikke lengre er i bruk. Det var iallefall spennede å se noe jeg bare har sett og hørt om. Ellers så jeg både reinsdyr og storslått natur. Jeg merket at det var langt å kjøre for det tok 11 timer tur retur, men jeg koste meg på turen. Uansett interessant å oppleve og se noe nytt.

Appetittvekkende bakst

 

Hei

I går ble det bakt hos meg. Noe som jeg bare har smakt fra butikk, men det er ingen ting som smaker så godt som ferske hvitløks boller. Jeg har spist de både til frokost og til middag sammen med fiskeboller og hvitsaus, det smakte veldig godt. Jeg opplever at hvitløksmaken gir meg økt apetitt, kanskje noen kjenner seg igjen. Hjemmelaget er best☺

Politisk engasjement må ikke knebles.

Hei

I dag har det gått ni år siden de viktigste og dyrbare verdiene, demokratiet og politisk engasjert ungdom ble angrepet på Utøya. I tillegg ble også regjeringskvartalet bombet. Jeg minnes fortsatt de scenene som utspant seg i mediene den dagen og det blomsterhavet utenfor Oslo domkirke. Jeg har fulgt med på dagens minnemarkeringer og der fikk jeg med meg at det fortsatt er ungdommer som ikke tør å være politisk engasjert fordi noen mottar trusler og hets ,blant annet på nett. Det er samfunnets oppgave å forebygge å slå ned på hatefulle ytringer og gjøre det levelig å ta politiske verv og delta i den politiske debatten uten hets og andre angrep. Dette handler også like mye om andre mennesker som hver dag blir utsatt for hets, hatefulle ytringer eller mobbing for at de tør å  den person de er eller for at de tør å ytre sine meninger.

Utsikt

Hei

Jeg hadde lyst til å dra en tur til Nupen utenfor Harstad. Derfor bestemte jeg i lag med personalet at vi skulle dra dit. Tidligere når jeg har vært der har jeg for det meste holdt meg inne i bilen på grunn at det ofte er mange andre der og særlig med tanke på covid smitte. I dag var det ikke så mange der så jeg valgte å kjøre ned med rullestolen til grillplassen for å nyte lyden av bølger og utsikten. Nok en fin dag ute.

Rekognosering i Ballangen.

Hei.

I dag kjørte jeg og personalet en tur til Ballangen og var en tur innom Ballangen camping for å se sjekke forholdene der. Det er mange år siden sist jeg jeg var der og jeg så den samme leke gravemaskinen jeg satt på som liten. Grunnen til at jeg var en tur innom,var for å se på den hytten som jeg og pappa skal bo på i neste uke. Klok av skade så har jeg noen ganger før kommet til rom eller hytter som skal være tilpasset funksjonshemmede ,men som jeg ikke kan bruke fordi de er for små for mine hjelpemidler som jeg er avhengig av. Heldigvis er vi ganske flinke til å improvisere. Jeg husker en gang i Svolvær der vi måtte ommøblere hele rommet for at jeg skulle få plass til meg selv og mine ting. Nå ser jeg bare frem til å overnatte på Ballangen camping.

Tur til vikingeplassen på Sand

Hei

I kveld dro jeg og min far ut til nausttuftene på Sand ( Tjeldøya). Vi hadde tenkt å se om det var mulig og komme lengre ut og over bruene der ute. Det har vært vanskelig før å komme seg ut på gangveiene der. Min far leita i området etter planker for å lage en rampe slik at jeg kunne komme opp på broen. Det ble litt provisorisk men det gikk bra. Etter å ha kjørt en stund på gangveien begynte det å knake så mye at jeg snudde etter en stund for rullestolen og jeg er godt over 100 kilo så jeg ble litt engstelig for å falle gjennom. Fikk også se hurtigruta gå forbi. Uansett en fin tur i historiske omgivelser.

Min sommerfavoritt.

Jeg har et favorittprogram på sommeren på radioen, jeg synes at Reiseradioen er et fantastisk program som tar temperaturen på hele sommerNorge. Gode programledere i studio er det også. En annen ting som er bra det er at i år blir Reiseradioen sendt på nrk1. Det er spennende å se hva som skjer i studio under en radiosending synes jeg.

Rolig dag for markduppen

Hei

En fin dag ute ved Steinsåsvatnet. Jeg og min far dro dit for å fiske og kose oss i det fine været. Sola tittet frem fra skyene og det ble varmt. I dag var det masse fisk som vaket, men mark hadde den ikke lyst på. Det føltes så godt å sitte å høre på vann som randt forbi i tillegg til stokkender som er der oppe i vannet. Fikk også besøk av ei hyggelig ung dame som hadde med seg en hund som jeg fikk hilse på. Det er jo så lett å komme i prat med folk ute i naturen i motsetning til folk en møter på gata. Det ble ingen napp i dag, men jeg storkoste meg allikevel med bål og god mat.

Hurra, nå er den på plass

Hei

I dag tidlig startet en flink arbeidsgjeng arbeidet med å plante Blancmispel hekk. Denne har har vært etterlengtet lenge for planen er at den skal hindre innsyn etterhvert når den vokser til. Jeg synes det er bra at Tjeldsund kommune har bevilget penger til dette trivselstiltaket . Det betyr mye for oss beboere å kunne ha litt privatliv når vi er ute og inne. Vi beboere har inngått en avtale om å vanne hekken på egne dager. Jeg har sett på bilder av en fullvokst hekk og den ser veldig fin ut så er det bare å vente på at den vokser til.