Ute i vårluft

Hei

I dag våknet jeg opp til sol og fint vær. Ut over dagen så spurte jeg personalet om det var mulig med en tur ut med rullestolen, det var det. Det føltes så godt å komme seg ut uten å ha en masse klær på meg. Jeg kjørte opp mot fotballbanen her på Evenskjer og ellers i nærområdet. Nå som sola varmet så godt og det har blitt lysere føler jeg at livet er lettere å leve, for jeg får mer energi av å være mer ute. Selv om jeg kan være mer ute blant folk så så er jeg fortsatt veldig forsiktig med hvem jeg møter. Nå ser jeg frem til resten av påske uken og jeg håper at været blir slik at det går å være ute og at det blir skiføre til de som liker å gå på Ski. Ønsker dere alle en god påske🐣

 

Torsdagstur ut i månelyset

Hei

I går var det så fint vær på dagen at jeg var ute på terrassen for første gang i år. Sola varmet så godt i solveggen og jeg fikk følelse av tidlig påske. En ting er i hvertfall sikkert, at sola gir meg energi.Ut på ettermiddagen kom min far og tok meg med ut på tur til Bogen og Evenes Tangen. På tur til Bogen var det kraftige snø byger, men de ga seg etterhvert og det ble ganske klart da vi sto ved Steinkirken og fullmånen titte frem. Jeg synes at fullmånen skaper en særegen stemning ute ved havet. Ønsker alle en riktig god helg.

Endelig skikkelig vårfølelse

Hei

I helga har jeg vært ute på tur to ganger. I går lørdag dro jeg en tur til Narvik for jeg hadde lyst på en litt lengre tur. Kjørte til Ankernes for å se de enorme malmbåtene som ligger høyt i vannet før de får lastet ombord malm. Jeg gleder meg til sommeren og turer til både Råndalen og Skjomen. I dag hadde jeg en fin tur til Harstad og Trondenes der jeg satt med åpen sidedør og virkelig nøt utsikten og den fine temperaturen. Frisk luft er så godt for meg og i dag kjente jeg meg skikkelig våryr. Det er så fint å høre fuglekvitter og se snøen smelte. Håper vi snart får noen fine soldager på ukedager slik at jeg kan sitte ute på verandaen og få tilskudd av vitamin D. For på uke dager er det ikke nok personal til å være med på tur.

 

Ut på tur i solnedgang

Hei

I går ettermiddag for jeg og pappa ut på tur som vi som regel gjør på de tirsdager som passer. Jeg hadde behov for å komme  meg ut med bilen min da jeg jeg har hatt en del spasmer i det siste og bilkjøring på vinter veier hjelper. Humping og bevegelse i bilen virker spasmedempende på kroppen. Jeg var heldig å få med meg litt lys fra sola før den forsvant bak fjellene. Vi kjørte en tur til bogen å kjøpte kaffe før vi kjørte hele Liland veien frem til steinkirken. På Liland veien der er det i hvertfall mange humper og telehiv, så der må en kjøre forsiktig. Siden det var kommet en del snø så var. Vi litt spent på om det gikk an å kjøre inn til steinkirken, men der var det godt oppkjørt. Det er tydelig at plassen ved Steinkirken er populær for det er jo så fint der. Når vi var kommet dit så var det blitt mørkt så vi speidet etter nordlys, men det var bare stjerner å se. Vi nøt kaffe og boller før vi kjørte tilbake.

Tydelig respons

Hei

Dagen etter at jeg fikk den siste vaksinen eller allerede på natten fikk jeg feber og da jeg våknet hadde jeg veldig ondt i hodet. Dette varte hele dagen med feber på 38’5. Hodepinen ga seg ut på kvelden men feberen varte både fredag,lørdag og litt på søndag som har kommet og gått. Det er bra at kroppen jobber for å lage antistoffer slik at den husker viruset hvis jeg blir smittet. Det som er bakdelen med feber er at jeg blir mer spastisk, men jeg håper at jeg snart er bra igjen og at spasmene roer seg. I morgen regner jeg med at jeg er helt frisk igjen.I går ut på dagen følte jeg meg såpass bra at jeg våget meg en tur til Bjerkvik. I dag søndag måtte jeg bare ut for å nyte solen og frisk luft. Da ble det en tur i nærområdet. Jeg kjente at solen varmet og at fuglene kvitrer at nå er våren snart her.

To av to

Hei

Jeg skrev for en stund siden at jeg hadde fått den første dosen med korona vaksine. I dag kom en sykepleier for å sette dose nummer to. Så nå er jeg ferdig vaksinert for denne gang, men jeg må være forsiktig i 10-12 dager til den virker. Jeg føler en enorm lettelse og ikke så redd for å bli smittet, men jeg må forholde meg til smittevern regler. For jeg kan bli smittet og smitte andre som ikke er vaksinert. Jeg har et håp nå at jeg har mulighet til å være mer sosial i tiden som kommer.

Tvungen tur inn i rød sone

Hei

I dag morges sto jeg opp tidlig for å rekke timen på UNN Harstad. Jeg hadde time til påfylling av medisinen Baklofen. Det var utfordrende å kjøre i snø og slaps så jeg er glad vi var ute i god tid. Jeg hadde med egen personløfter i dag siden UNN ikke kunne love at den de hadde var tilgjengelig. Jeg må over på en benk for at legen skal kunne fylle på pumpen som gir meg medisin. I dag så sviktet heisen når jeg skulle løftes tilbake i stolen så personalet måtte løfte meg. Jeg synes det er dumt at ikke UNN har flere personløftere tilgjengelig. Jeg var i utgangspunktet spent på hvordan sykehuset har taklet den nye smitte situasjonen i Harstad, men jeg ble betrygget at alle brukte munnbind også legene. Nå er det 3 måneder til neste påfylling og da er jeg ferdig vaksinert og kan kanskje føle meg litt tryggere.