Fine turer ut i går og i dag

Hei

I går ettermiddag dro jeg og min støttekontakt ut på tur. Vi dro en tur til Bjerkvik for å spise middag der. Det er bra å ha muligheten til å dra ut også midt i uka uten å være avhengig av pårørende som tar meg med på tur. Det var mørkt ute og skikkelig vinterstemning over Herjangsfjellet. Månen lyste bak skyene. Når den er full så blir den nesten som en sol i mørket og for meg så føles det godt når den lyser opp i mørket. På dagen i dag kjørte jeg en tur i nærområdet for å nyte sola selv om det var litt kaldt. Kjente litt varme enda av sola og det er rart å tenke på at nå er sola snart borte og mørketiden kommer. Da er det viktig å komme seg ut, får å få med seg det lille dagslyset som er. Ønsker alle en riktig god helg.

Måneskinns tur i kveld

 Hei

I kveld dro jeg og min far en tur ut til platået ved Steinkirken for å se på månen som speilet seg i havet. Det er så fint når det går mot fullmåne og det blir lysere på kveld og natt. Hvis det nå hadde vært snø i tillegg så hadde det blitt enda lysere.Vi hadde tenkt å ha bål men på grunn av en del vind fra øst så ble det ikke bål der i dag. Det var ekstra godt å komme seg ut i dag for jeg hadde ondt i ryggen .Har vært en del plaget med den i det siste og det gjør litt godt å få litt bevegelse i den under bilkjøring. Når jeg sitter i bilen så slipper muskelspenningen taket, særlig i humper på veien Til slutt endte vi opp i Bogen der vi drakk en kopp kaffe.

Skremt av uvitenhet

Hei

I kveld så jeg på Dagsrevyen der de viste en reportasje fra Oslo der det var en gruppe mennesker som demonstrerte utenfor Stortinget. De demonstrerte mot tiltakene rundt korona og at de mente at korona faren er overdreven. En person ble intervjuet og ble spurt om han ikke var redd for at flere skulle bli smittet under demonstrasjonen? Han lo å sa at, det var jo derfor de demonstrerer. Vi tror ikke på det, det er jo bare et influensa virus som andre virus og at det ikke er farligere. Den tankegangen blir jeg provosert av når jeg ser bilder av mennesker som ligger i respirator og kjemper for livet. Tenker på de som er redd for å gå ut fordi de har underliggende sykdommer og som i værste fall kan dø av korona. Jeg er og kritisk til mennesker som tror de står utenfor pandemien for de ikke tror at det å bli smittet er farlig. Særlig nå som smitten øker, så er det ekstra viktig å stole på myndighetenes råd og pålegg slik at vi unngår en ny stor bølge i Norge. De menneskene som var med på demonstrasjonen i dag vil kunne smitte mange rundt seg. Jeg forstår at ikke alle er enige i korona restriksjoner og kan bruke ytringsfriheten til det, men når de tydelig viser at de ikke bryr seg med å ikke følge smittevernregler og i tillegg klemmer hverandre og står tett sammen blir jeg veldig skremt.

En fin ettermiddag i bil

Hei

I ettermiddag dro jeg og min far ut på biltur. Vi kjørte til innlandet og Setermoen, for der har ikke vi vært sammen siden 12 mars da Norge stengte ned på grunn av korona. På turen mimret vi en del om tiden før12 mars, da kjørte vi ofte til innlandet for å følge med på militærøvelsen Cold Response. Jeg var også invitert til å besøke militærleiren på Skjold, men det gikk i vasken da de hadde fått smitte i leiren. Vi snakket også om da vi ble stående fast på Gratangsfjellet i en forrykende snøstorm i februar og vi kjørte i kolonne.Vi spiste middag på Setermoen i dag og tok en kaffe og muffins i Bjerkvik. Ellers så var det snøbyger og snøen hadde lagt seg litt på Gratangsfjellet. Ble en fin tur i lag med pappa i dag.

Kveldstur til Nupen

Hei

I kveld kom min far til meg for at vi skulle kjøre en tur til Nupen for å se om sola var der enda. Jeg stoppet og kjøpte meg middag som jeg spiste ved Nupen. Når jeg kom frem dit så jeg at sola er borte derfra i år. Men det som var fint var at selv om sola hadde gått ned, så farget den himmelen og skyene. Nå har også snøen lagt seg i fjellene,noe som gir en fin kontrast til kveldslyset.

Besøkte vinteren

Hei

På lørdag så jeg at snøen hadde kommet i fjellene og ganske lavt i terrenget. Jeg bestemte meg for å kjøre til Gratangsfjellet via Bjerkvik for å se om snøen hadde lagt seg der. Når vi kjørte oppover fjellet så begynte det å sludde og når vi kom opp på fjellet så snødde det. Jeg merket at snøen gjorde landskapet lysere. Jeg husker tilbake til slutten av februar da vi ble fanget i en forrykende snøstorm på Gratangsfjellet og måtte kjøre i kolonne. Det var ikke noe særlig. Det som var litt artig på lørdag var at sjåføren hentet en snøball som jeg holdt i hånden. Det var iskaldt, brr. Jeg må innrømme at jeg er en av de få som gleder meg snøen kommer for da blir det lysere ute. I dag kjørte jeg en tur til Borkenes i Kvæfjord for se på sola for det er viktig å nyte sola før mørketiden kommer.

En fin kveld ved havet

Hei

I kveld dro jeg og min far tilbake til Evenestangen og Steinkirka for det var så fint der i går. I kveld så var det fint å lage til bål og sitte ute og se på solen som gikk ned ytterst i Ofotfjorden. Jeg kjente at det begynner å bli kaldere nå på kvelden,men jeg er veldig glad for å komme meg ut for å kjenne på frisk luft. Jeg var ute en tur i nærområdet på dagen i dag, men her er det ikke så god utsikt som der ved havet. Jeg føler meg heldig som har fått to fine turer ut i førsten av uka og fått kjenne på varmen fra bål og lukten av bål. For meg så stiger humøret betraktelig og nattesøvnen blir bedre etter å ha vært ute i frisk havluft.

Vakker solnedgang på tur

Hei

I ettermiddag kom min far og hentet meg for å kjøre en tur til Bogen for å spise middag. De har god mat på kroa der. Så en stund etter at middagen var fortært kjøpte vi kaffe og skoleboller som vi tok med til utkikkspunktet på Evenestangen. Det smakte godt med kaffe og skolebolle. Det var så fint der i dag med rolig hav og en rød solnedgang. Det er så godt å kunne gjøre slik, bare å bli hentet av min far og gjør noe hyggelig i lag på tur.

En fin helg

Hei

Helgen min har vært fin, begynte med en tur til Narvik i går. Der kjøpte jeg vegetar pizza for å prøve noe nytt og for å spare miljøet. Det var litt regn på tur dit og fint å kjøre. Jeg har fått skiftet dekk så jeg kan være sikker i tilfelle det blir glatt etterhvert. Jeg tok ingen sjanser så jeg ble i bilen denne gangen. Selv om det ikke er registrert korona i Narvik nå så vet jeg ikke om det er helt trygt. Selv om jeg er flink å holde avstand er ikke alle det, da holder jeg meg heller unna kjøpesenter. I dag søndag ble det en tur til Harstad og Trondenes. Passet på å fylle diesel da den var nede i 13 kroner. Etter Harstad tur var det duket for landskampen mellom Norge og Romania som Norge vant 4-0. Jeg er imponert over innsatsen til guttene i dag.