Høsttur til øya

Hei

I ettermiddag gikk turen ut til Nausttuftene på Tjeldøya i lag med min far. Etter noen dager inne tenkte jeg at det ville gjøre godt med en tur ut. Det var best ly i dag på nordsiden av odden for det var litt kjølig vind og det er trær der som skjermer mot vinden. Min far hadde med primus og steikepanne som vi varmet snurring på. Snurring har jeg ikke smakt før å det var god smak, men jeg synes den var litt vanskelig å spise da den var litt klebrig. Neste gang tror jeg at jeg vil ha med fisk istedet. Etterhvert ble det så kjørlig at jeg måtte få på meg votter. Ja det er ingen tvil om at høsten kommer, kjølig luft og bladene på buskene har begynt å skifte farge. Det var uansett godt å få seg en tur ut.

Stemmeøvelser

Hei

Som jeg tidligere har skrevet har jeg begynt å ha timer med l  Etter noen timer med kartlegging av mine utfordringer med uttale, har startet med øvelser. Øvelsene består av pusteøvelser og blåsing i et rør som går ned i en flaske med vann. Jeg lager lyd samtidig som jeg blåser i røret. Det har blitt en del latter under øvelsen for det ser sikkert komisk ut. En del av opplegget går ut på å få massasje på halsen og i ansiktet noe som er godt for muskelaturen. Logopeden bruker munnbind og hansker pga av en meters regelen brytes under øvelsene. Det er også betryggende for meg. Jeg merker allerede litt fremgang og jeg jeg er spent på fortsettelsen. Disse øvelsene er noe jeg skal ha inn som en del av mine faste rutiner i hverdagen og jeg er forberedt på å gjøre disse lenge.

Redningspakke for kultur livet

Hei

Jeg har fulgt med i media og jeg har fått med meg at det er mange musikere og andre i kultur livet som har hatt en tøff periode der inntektene har uteblitt. Jeg synes det er veldig bra at regjeringen har kompensert bortfall av billettinntekter til en viss grad. Jeg vet at i denne tiden har vært mye ensomhet blant de eldre som bor på sykehjem og andre omsorgsinstitusjoner. Derfor har jeg tenkt på at en løsning kan være at regjeringen over kulturbudsjettet gir musikere eller andre midler til å reise rundt for å underholde. Dette vil være med på å gi et avbrekk i hverdagen til de eldre og andre. Dette må jo selvsagt skje innenfor de smittevernregler som er satt. Jeg tenker at det kan være med på å holde hjulene i gang innen kultursektoren.

Fint å komme i gang

Hei

Før sommerferien hadde jeg besøk av logoped for å bli kjent. Vi snakket om mine utfordringer med tale. Jeg har tale men noen ganger er det litt vanskelig å forstå hva jeg sier. Det skal logopeden hjelpe meg med. Vi skal jobbe med forskjellige øvelser og egentrening. Mine ansiktsmuskler er ganske stramme og så har jeg også spasmer i munnen. Jeg får besøk av logopeden fremover to ganger i uken noe jeg synes er veldig bra. I går hadde jeg første treningstimer men siden situasjonen rundt smittevern fortsatt er gjeldene fikk jeg ikke utført øvelser der det er fysisk kontakt. Jeg er optimist og ser frem til videre samarbeid og jeg håper at treningen kan hjelpe meg å kommunisere med mennesker som ikke kjenner meg så godt.

Ubehagelig nært

Hei

Etter å ha fulgt med på situasjonen i Harstad og økt Covid 19 smitte så blir jeg bekymret. Jeg tenker at vi kanskje beveger oss mot en ny fase med mer smitte. Vi har hatt en fin sommer der mange har senket skuldrene alt for mye. Sentrale politikere har med viten og vilje åpnet opp for utenlandsreiser som igjen har ført til at vi har mere smitte nå. Nå når vi ser at smitten blusser opp lokalt i enkelte byer, kan det da bli aktuelt å isolere deler av byer eller hele slik de har gjort i andre land? Det er vel ingen av oss som ønsker seg tilbake til mars og total nedstengningen av landet. Det er sikkert noen som er uenig med meg, men jeg mener at nabokommunene til kommuner som har smitteutbrudd som er ute av kontroll burde ilegge helsepersonell karantene fra jobb inntil de er testet og utbruddet er under kontroll. Jeg tror det kan være med på å både spare liv og helse.

Påfylt og stille.

Hei

I dag ble det litt travelt på morgen for jeg skulle være på sykehuset i Harstad klokken 12. Først måtte jeg gjennom smittevernkontrollen ved sykehuset før jeg slapp inn. Vel inne ble jeg møtt av 2 leger og en sykepleier. Jeg var litt spent siden det var første gang jeg skulle få påfylling av en som hadde fått opplæringen i å fylle pumpen fra legen i Tromsø. Det gikk bra med selve påfyllingen for legen fra Tromsø har laget en prosedyre som legen i Harstad skal bruke. Men når pumpen skulle stilles inn med en håndholdt avleser og restarter så måtte de ringe Tromsø for å få veiledning i bruk av denne. Jeg er så glad for at det ordnet seg så fort og at neste gang er i november. Nå får jeg sove godt igjen for at nå er alarmen i pumpen borte.

Svikt i systemer

Hei

Som jeg tidligere har skrevet har jeg en elektrisk pumpe innoperert under huden på magen. Den gir meg medisin hele døgnet mot muskelkramper. I går kveld begynte den å pipe for det er en alarm som går når pumpen begynner å gå tom. Lyden av den høres inne hodet og jeg blir stresset av den. Til og begynne med kommer lyden en gang i timen og oftere før pumpen går tom. Etter telefon til sykehuset i dag kom det frem at alarmdato var den 12.8 men hos dem i deres system sto det 8.12. Det burde ikke vært mulig men det er svikt i deres system. Til vanlig får jeg innkalling til påfyll 2 uker før alarmdato slik at jeg skal slippe å få alarm. Heldig vis fikk jeg time i morgen på Harstad sykehus for alternativet var å dra helt til Unn Tromsø. Det skal bli godt å få re startet den i morgen slik at jeg slipper å våkne av piping på natten.

Grønnsaker fra terrassen

Hei

Tidligere i vår fikk jeg plantet gulrotfrø i kasser på min terrasse. Til middag i dag hadde jeg lyst på kokte gulrøtter i lag med potet og fiskekaker. Så i dag bestemte jeg at jeg skulle smake på egendyrkete gulrøtter. Det er artig at det går an å dyrke grønnsaker til egen bruk på terrassen. De smakte godt og det er fint å kunne høste ferske grønnsaker. Det er egentlig veldig enkelt å få til hvis en er litt kreativ og har liten plass ute.