En flott kveld på Røkenes Gård

Kommunen spanderte julebord på bofellesskapet jeg bor i. Det var flott å få et avbrekk fra hverdagen med god mat og hyggelig betjening. Det var ekstra hyggelig at servitøren henvendte seg direkte til meg! Det er ikke ofte jeg opplever dette,vanligvis henvender de seg til mine ledsagere. Jeg og mine ledsagere har utviklet en teknikk for bruk i slike situasjoner. De snur seg bort eller overser betjening som ikke spør meg om hva jeg vil ha. Det funke nesten hver gang. Så tommel opp for Røkenes gård. God mat hadde de også. Når det gjelder tilgjengelighet så hadde de en bratt rampe, og det var trangt når jeg skulle svinge inn. Håper de har ordnet det til neste gang jeg kommer, for det var koselig der.

En flott konsert.

Det var en nydelig konsert med Hanne Krogh, med mange av de klassiske julesangene. Det var en jeg likte spesielt godt, O helga natt.  Nydelig. Jeg fikk ordentlig julestemning etterhvert som spenningen i kroppen slapp taket. Under O helga natt klarte jeg å lukke øynene og nyte konserten videre.  Dette er en opplevelse jeg tar med meg inn i adventstiden.

Jeg gleder meg til konsert

I kveld skal jeg høre på julekonsert med Hanne Krogh i Skånland Kirke. Det blir flott å høre på julesanger og komme i stemning, før adventstida slår inn. Jeg er samtidig spent på hvordan jeg vil reagere med så mange folk på en plass. Jeg syns ubehagelig å være på konsert der jeg må være stille. På grunn av den skaden jeg har kan jeg lage litt ufrivillige lyder, men jeg må øve på å godta at jeg er den jeg er. 

Helikopter på Bardufoss

Hei. Så på nyhetene i ettermiddag at AP,Høyre,Krf , Venstre og Frp har vedtatt i landmakt proposisjonen at Bardufoss får beholde 9 av 18 helikoptre. Jeg synes at de burde ruste opp mer i nord. På grunn av de lange avstandene her i nord. De burde heller gå til anskaffelse av nye helikopter som kan plasseres på Rygge. Til terror beredskap. Jeg synes også at istedet for å leie Tanks som gjør oss avhengige av andre burde vi ha investert i egne Tanks.

Utfordringer med å være funksjonshemmet, kjærlighet og intimitet.

Hei, dette temaet har vært tabubelagt lenge , og er enda vanskelig å snakke om. Men i dag velger jeg å skrive om dette.  Alle har et behov for intim kontakt med et annet menneske. Jeg har ennå ikke fått oppleve intim nærhet, selv om jeg har vært forelsket i noen.  Det kan kanskje være vanskelig for funksjonsfriske å gå inn i et forhold til meg, da jeg har mange utfordringer knyttet til min funksjonshemming. Det er synd at det skal være så mye fokus knyttet til det ytre. Media har en stor påvirkningskraft med tanke på dette. Jeg vil oppfordre media til å snu fokus mot det indre. Det vil hjelpe funksjonshemmede og dagens ungdom.

Siste eliteseriekampen for i år TIL


Nå sitter jeg å ser på fotballkamp TIL mot Brann. Kampen startet dårlig for TIL da Brann skåret etter 2 minutter. TIL hang ikke med i begynnelsen av kampen, tok seg opp mot slutten av første omgang og utlignet . Siste omgang begynte som den første og Brann skåret. I skrivende stund er stillingen 2-2. Jeg er veldig glad for at Til har overlevd og unngått nedrykk. Da har jeg noe å se fram til på søndager neste år☺

Slik fikk jeg cp og livet cp

Hei☺

Når jeg kom til verden så fikk jeg for lite oksygen pga en feilvurdering av legen.Det vil si at hjerne min ikke fikk oksygen på lang tid.Jeg var egentlig død i 15 minutter men så klare legen på mirakuløst vis å få liv i meg.Dette skjedde pga en legetabbe.Jeg skulle egentlig blitt tatt med keisersnitt men legen som var på jobb den dagen nektet dette.Cp er en hjerneskade som påvirker det fysiske nervesystemet slik at hjernen sender masse signaler ukontrollert ut i musklene som gir spasmer og det gjør at armer og bein går ukontrollert.Men det påvirker ikke det mentale.Det er hundre prosent i orden.Det er det jeg ønsker formidle til dere.Selv om jeg sitter i rullestol mener jeg at jeg er heldig som har språket og kan kommunisere med mine synspunkter i hverdagen.

Hurra for Kid

I dag tok jeg meg en bytur for å sjekke ut ryktene om at Kid hadde ryddet i butikkene sine, på grunn av mitt innlegg om dårlig adkomst . Jeg så til min store glede at de hadde ommøblert butikken! Slik at jeg og andre med bevegelsesutfordringer kan besøke butikken uten å rive ned halve butikken. Jeg vil benytte anledningen til å takke Kid interiør for rask handling. Jeg vil også takke dere som har delt innlegget og sørget for å få problemstillingen på dagsorden. Det er blant annet slike saker jeg ønsker å ta opp i bloggen min.

Hurra for KrF og venstre

Hei jeg har nettopp hørt på pressekonferanse om statsbudsjettet. De er ferdig forhandlet og til min store glede hørte jeg at KrF og venstre klarte å forhandle inn 100 % pleiepenger til foreldre som har syke barn. Jeg er glad fordi jeg vet hvor mye det betyr for foreldre som har nok med å ta vare på barna sine, og at de slipper å tenke på å få økonomien til å gå opp.