Ubehagelig mye innsyn.

Hei alle dere, idag vil jeg skrive om noe jeg har etterlyst lenge. Som dere ser av bildet har jeg en bedrift som nærmeste nabo. Og da jeg flyttet hit for over 2 år siden, ble jeg lovet at kommunen skulle plante en hekk eller noe som hindrer innsyn, som en kompensasjon for at utsikten er mot denne bedriften. Det som jeg synes er ekstra ubehagelig er når jeg sitter ute å soler meg, da har jeg mange tilskuere. Jeg håper kommunen kan holde sitt to år gamle løfte.

 

Ser frem til samarbeidsmøte ☺

Hei alle☺

I dag fikk jeg en hyggelig mail fra UiT campus Harstad, der er jeg invitert til et samarbeidsmøte i neste uke. Der skal jeg planlegge i lag med lærere fra vernepleier studiet hvordan jeg skal holde foredrag for studentene. Dette blir ikke første gang da jeg har gjort dette før. Foredraget handler om hvordan jeg opplever ulike sider av det å være funksjonshemmet og det å møte mange forskjellige hjelpere gjennom livet. Jeg ønsker å opplyse og dele av egne erfaringer på godt og ondt.

Man er god nok som man er

I dag vil jeg skrive litt om hvordan jeg oppfatter hvordan forventningspresset er både hos voksne og unge og særlig på sosiale medier.Jeg følger med på nyheter og forskjellige aktualitetsprogrammer.Der har jeg lagt merke til at det er mere fokus på hvordan folk ser ut og hvordan folk kler seg og lite fokus på hvordan mennesket og spesielt ungdommer har det inni seg.Jeg mener det er viktig å si til ungdommer og mennesker som kan være sårbar at til syvende og sist er ikke klærne eller utseende d viktigste.Mennesket er så mye mere enn det.Jeg mener at det er behov for et eget fag på ungdomsskolen eller kanskje enda viktigere på barneskolen om disse utfordringene som møter dem.

Forbud som kan gjøre hverdagen vanskelig😑

Hei dere☺

I dag hørte jeg på nyhetene at EU vil foreslå å forby sugerør og bestikk av plast. Jeg er i utgangspunktet enig i at bruken av plastprodukter må reduseres fordi den forurenser havet og maten vi høster fra det. Det som blir en utfordring for meg er å finne en erstatning til plast sugerør fordi jeg bruker de daglig for å drikke. Jeg er klar over at det finnes sugerør i bambus og stål men de kan jeg ikke bruke på grunn av at da ville jeg ødelegge tennene mine. Jeg har spasmer i kjeven som fører til at jeg biter tennene sammen hardt. Jeg håper at de kan finne en type sugerør som er ett alternativ til plast, men som er bøyelige og og myke. Hvis det er noen som vet om det finnes andre typer sugerør så er jeg takknemlig for tips☺

Musikk som fikk meg til å mimre om fortiden

Hei.

I dag kjørte jeg meg en tur til innlandet.Jeg er av den typen som liker å høre på p1+ når jeg kjører bil.Denne gangen var det ønskekonserten som gikk på radioen.Da kom det noen eldre sanger som jeg husker gikk på radioen da jeg var liten.Jeg husker spesielt kjenningsmelodien til ønskekonserten.D fikk meg til å tenke tilbake på når jeg var på øya som heter kjøtta med mormor,morfar og familien,da jeg satt på fanget til morfar å gynget til sangene som ble spilt på radio.Det er en tid jeg aldri glemmer.Jeg syns at det er viktig å sette pris på di små ting i livet og ta vare på minnene man har.I dagens samfunn er det veldig mye fokus på det som skal skje,og ikke hva som skjer akkurat nå.Jeg synes vi burde bli flinkere å leve i nuet.

Flott å møte hele familien


Hei alle dere som følger meg ☺

Som jeg skrev i går har jeg i dag vært i konfirmasjon for en av mine søskenbarn.Det var så godt å få prate med familie som jeg ikke møter så ofte.Det var også god mat og gode kaker.Jeg har tenkt å jobbe for å møte den nærmeste familien oftere.Jeg tror at det er viktig å holde kontakt med dem.

Ny dress til konfirmasjon i morgen.

Hei alle dere som følger meg. I dag tok jeg turen til amfi Kanebogen i Harstad, for å kjøpe meg ny dress. den gamle begynte å bli smal over skuldrene. Så nå håper jeg at den nye blir mer behagelig å ha på seg. Ellers ser jeg fram til å møte familien min i morgen. Det er på slike anledninger jeg  treffer slekten min. Jeg gleder meg også til å spise god mat, det bruker det jo å være i konfirmasjoner.

Fysioterapauten min merker bedring

Hei alle dere som følger meg. I dag har jeg hadd fysioterapauten min på besøk. Hun har jobbet med både armer og ben. Hun sier at det er mye lettere å tøye ut armer og ben, men hun merket spesielt forbedring i venstre hand. Den jeg fikk Botox i. Det er godt å få bekreftet noe som jeg har merket. Nå handler det bare om å øve på pc’en slik at jeg kan begynne å skrive lengre blogginnlegg selv uten å bli alt for svett. Jeg tror det kommer til å ta en stund før jeg blir 100% trygg på at jeg ikke skriver feil. Jeg velger å være optimist, øvelse gjør mester.

Begynnt å øve igjen☺


Hei alle dere som følger meg☺

Som jeg tidligere har skrevet har jeg vært plaget med en del smerter i nakken og i den ene hånden. Dette har gjort at jeg ikke har hatt overskudd til å arbeide med min spesialtilpassede PC. Men i dag har jeg startet opp igjen med å øve på maskinen da jeg føler at jeg endelig har nok overskudd. Jeg opplever å ikke ha like mye smerter nå. Jeg synes det er godt å kunne være på internett å lese forskjellige artikler som interesserer meg. Særlig med tanke på at jeg ønsker å studere. Når jeg ser på tv handler det kun om å motta informasjon, men på internett kan jeg selv velge hva jeg vi se.