Kulde utfordring

Hei

Nå har det vært veldig kaldt ute her jeg bor lenge. Når det er så kaldt holder jeg jeg meg for det meste inne eller drar ut med bil. Det er plagsomt for meg å være ute når det er så kaldt at det føles som om halsen snører seg sammen. Det blir vanskeligere å puste i den kalde luften. Jeg skulle nok ha begynt å bruke en bløff eller lignende som varmer opp luften som pustes inn. Heldigvis er jeg flink til å finne på ting inne i ukedagene, fordi jeg ikke har mulighet til å komme meg ut med bilen min annet en de dagene jeg har støttekontakt eller at min far tar meg med ut på tur. Men i helgene har jeg heldigvis mulighet til at personalet tar meg med ut på tur. Selv om det er enda en stund til, ser jeg frem til varmere og lysere dager. Da kan jeg være ute uten å drukne i masse klær og nyte solen. Ønsker alle en god helg☺

Hurra, nå er nystolen kommet

Hei

Nå har jeg endelig fått meg en ny elektrisk rullestol som jeg har ventet på lenge. Jeg har tidligere skrevet om at den nakkestøtten jeg har i dag ikke fungerer så bra. Nakken blir belastet på en feil måte og jeg blir fortere sliten og får migrene. Jeg håper at den nye fungerer bedre .Den nye stolen er ikke helt ferdig tilpasset, men det kommer noen fra leverandøren neste onsdag slik at jeg kan begynne å bruke den. Det er nesten som å få seg en ny bil for denne stolen er oppgradert og er en splitter ny modell. Det blir spennende å ta den i bruk. Den stolen jeg har i dag begynner å bli utslitt etter mange års drift og turer. Jeg bruker den jo 365 dager i året så det er ikke rart at den er nesten utslitt.

 

Lørdags gleder

Hei

I dag har jeg vært ut på kjøretur etter noen dager inne på grunn av stormen Frank og at et er ganske kaldt for tiden. På tur mot Bjerkvik kjente jeg restene etter uværet Frank for det røsket i perioder bilen min. Men jeg har en god sjåfør som jeg er trygg på. Kjøpte pizza i Bjerkvik for den er god. Etter sett på nyhetene om det muterte viruset, skumle greier. Nå skal jeg se på melodi grand Prix på NRK. Jeg synes TIX med låten ut av mørket er den beste måten til nå og jeg beundre hans ærlighet om sine utfordringer. Jeg synes det er et bra program, men det blir nok ikke den internasjonale konkurransen som vant til å se den med hundrevis av mennesker i salen. Etter at Maskorama var slutt, er det godt at NRK starter på nytt noe som engasjerer. Ønsker alle en fin lørdagskveld.

 

Gratulerer Amerika

Hei

Jeg har fulgt med på nyhetene i nesten hele dag for å få med meg innsettelsen av USA 46 president Joe Biden. Nå er det endelig og verden kan puste lettet ut selv om det er mange som stemte på Trump. Jeg håper for amerikanerne at den nye presidenten bruker energi på å få kontroll på korona som hans forgjenger så godt som ignorert og ufarliggjorde. Tenker at NATO kan puste lettere med vissheten om at Amerika under Biden står ved artikkel 5 i NATO traktaten, som sier at et angrep på en er det samme som et angrep på alle NATO land. Videre så håper jeg at Biden kan virke samlende på det amerikanske folk og at alle konspirasjonsteorier under og etter valget blir svakere. Gratulerer Amerika med ny President Joe Biden.

Endelig litt vinter

Hei

I går kjørte jeg og en fra personalet ut for å oppleve litt orntelig vinter. Her jeg bor det bare et par centimeter med snø. Vi kjørte til Bjerkvik og videre opp til Gratangsfjellet der det var mer og mer snø til høyere opp vi kom. Lyden av asfalt forsvant da det var snødekke der oppe. På tur tilbake stoppet vi ved parkeringsplassen der en kjøre ned til Gratangen og drakk kaffe. I dag søndag kjørte jeg en tur ut for å se etter sola og det rød/rosa lyset som viste seg i horisonten. Jeg synes at dagene har blitt litt lengre siden sola snudde. Jeg ser frem til å se og kjenne varmen fra sola.

Torsdagstur med venting

Hei

I dag kom pappa og tok meg med ut på tur som vi hadde avtalt. Vi skulle kjøre til Bjerkvik for å spise middag. På tur mot Bogen møtte vi en ambulanse ved flyplassen som var på tur mot Harstad. Den kjørte med blålys i stor fart. Like etter Osmarka så vi langt der fremme flere blålys og vi havnet i en lang kø. Min far så på nyhetene at det hadde vært en militær transport der tilhengeren hadde veltet og at trekkvognen hadde kjørt av veien. Etter å ha ventet en halvtime så fikk vi kjøre om Liland før vi kjørte videre mot Bjerkvik og middag i bilen. På tur dit møtte vi 4 militære bilbergere som var på tur til ulykkesstedet. Etter at vi hadde vært i Bjerkvik, kjørte vi til Steinkirken på Evenestangen for å drikke kaffe. Hadde tenkt å ha bål der, men det blåste så kaldt så det ble med tanken.

Helge tur i mere dagslys

Hei

I helgen har jeg hatt to fine turer i bilen. På lørdag kjørte vi til Bjerkvik og Gratangsfjellet. Jeg la merke at det er blitt lysere for som regel begynner det å mørkne når jeg er klar for tur. I går var det er fint lys som forteller at sola er like om hjørnet. Jeg tar mine forhåndsregler på tur og har med meg både kaffe og mat for jeg vil ikke kjøpe noe på tur og utsette personalet eller meg selv for smitte. Slik situasjonen er nå så er jeg inne nesten hele tiden både hjemme og i bilen. Jeg kjører ikke med rullestolen til butikken før smitte situasjonen er under kontroll og jeg holder meg langt unna Harstad. I dag dro jeg ut på tur og valgte Grovfjord som turmål. Kjørte helt til Stræte før vi snudde. Det er lenge siden sist jeg var der. Det var fint når vi kom ut av tunnelen å se utover fjorden. Ønsker alle en god neste uke. Vær forsiktige, hold avstand og bruk munnbind i butikker og ellers der det ikke er mulig å holde minst en meter til hverandre.

Vellykket tur

Hei

Som jeg skrev på onsdagen skulle jeg i går ta drosje tur, retur Tromsø. Så i går morres kom drosjen for å hente meg og personalet. Sjåføren brukte munnbind da han strippet fast stolen med solide stropper og kroker. Så festet han meg fast med sikkerhetsbelte som gikk rundt hoften, men jeg mener at det ville vært best å få et belte som går på skrå over brystet i tillegg til hoften. Som vanlig stoppet vi for kaffepause på innlandet. Drosjesjåføren sa at jeg bestemte når vi skulle ha pause. Etter at vi kom til Unn Tromsø så dro jeg til avdelingen der jeg fikk Botox injeksjoner i armer og hender. Legene brukte ikke munnbind da smitterisiko ved Unn Tromsø er vurdert til lav risiko. På tur hjemover stoppet vi på Vollan for å spise middag for de har så gode kjøttkaker der. Da vi kom til Setermoen stoppet vi for at jeg skulle få ernæring og at sjåføren fikk seg en pause før vi kjørte videre hjemover. På tur oppover fikk drosjesjåføren oppringning fra kjørekontoret om å ta med en ekstra pasient, men sjåføren sa heldigvis nei. Legen min hadde glemt å gi beskjed om at jeg skulle ha bilen alene. Det må vi huske å gi beskjed om neste gang. Jeg synes at turen var mer behagelig da jeg hadde to fra personalet tilgjengelig, så heretter blir det drosje til Tromsø. Ønsker alle en fin helg☺

Ny reisemåte

Hei

I morgen tidlig så skal jeg igjen på Unn Tromsø for å få Botox i hender og armer. Denne gangen skal jeg ikke bli kjørt i min egen bil for belastningen på personalet blir for stort med å kjøre tur, retur Tromsø. I stedet skal jeg transporteres med drosje. For meg er det viktig at fastsettingen av stolen jeg sitter i er trygg. Jeg er blitt lovet at jeg får bilen alene frem og tilbake. Når jeg kommer inn på sykehuset kjører jeg rett til avdelingen for å være mest mulig trygg fra smitte. Bruker jo selvfølgelig munnbind på sykehuset. Og jeg forventer at legene på unn også bruker munnbind. Turen og oppholdet tar på siden jeg må sitte hele tiden. Det som er bra med å ta drosje er at personalet som er med kan ha fokus på meg og ikke kjøringen. Satser på at det går bra og at sjåføren kjører forsiktig.

 

Tilbake til mars hverdag

Hei

Etter å ha vært en tur i Harstad og på tur heim så hørte jeg på radio at regjeringen skulle ha pressekonferanse klokken 18. Da forsto jeg at det var nye innstramminger i gjære. Etter å ha kommet hjem så jeg Erna Solberg og andre ministere på TV. Mens jeg så på den fikk jeg opp bilder i fra 12 mars på netthinnen. Med sjenke stopp og og adgangskontroll på alle kjøpesenter og butikker så for dette igjen følger for oss. Det er jo tydelig at større bevegelser i befolkningen gir mer smitte som etter sommerferien og nå i juleferien. Det er en fin balansegang mellom frihet og tiltak. Det handler om å ha regler som står i forhold til smittesituasjon. Jeg mener at at de kom for seint i gang og at FHI og regjeringen åpner for tidlig opp, særlig nå når vi også har fått en mutasjon av covid 19 som smitter lettere blandet folk. Jeg skjønner at de må sette inn strenge tiltak og som de også anbefaler er at om du er i det minste tvil om du har symptomer, så gå å test deg. Det sa de for at det er oppdaget at folk som tror de er forkjølet ikke tester seg. Nå er det VIKTIG å ta vare på hverandre å følge med myndighetenes råd.